Rafting kursu ile Köprülü Kanyon'da su sporları profesyonel hale getirilecek

'Rafting Antrenörlüğü Projesi'yle Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanında su sporları daha bilinçli yapılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede su sporlarının daha etkin ve düzenli bir şekilde yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Manavgat Kaymakamlığı öncülüğünde Beşkonak rafting alanında rafting antrenörlüğü kursu açtı. Bir yıl sürecek kurs, talep doğrultusunda süresi uzatılabilecek.

Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, bir yıl süreli kursla Beşkonak Köprülü Kanyon'da rafting sporunu daha etkin ve daha düzenli hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bölgeye yıllık 10 milyon turistin gelmesi için hazırladıkları Köprülü Kanyon Projesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü belirten Bulgurlu, kursla aynı zamanda bölgede rafting sporunu yaygınlaştırmak, güvenli hale getirmek, parkur alanını koruma ve su sporunu yapmaya gelen yerli ve yabancı konukların can güvenliğini sağlamak olduğunu kaydetti.

Rafting antrenörlüğü kursunun teorik kursunun Manavgat Beşkonak Yatılı Bölge İlköğretim Okulu(YİBO) olduğunu belirten Bulgurlu, uygulamalı eğitimin ise Beşkonak Köprülü Kanyon rafting alanı olduğunu söyledi. Bulgurlu, "Kursla dünyanın en güzel doğal su sporları parkuru alanı olan Beşkonak'ta rafting sporunu bilinçli insanlar tarafından yaptırılmasını sağlamak istiyoruz. Bu sporu yapan antrenörleri yaygınlaştırmak ve su sporlarında antrenörlük kültürünü profesyonel anlamda ön planda tutmak istiyoruz. Su sporlarında iletişim becerisine sahip eğitmen yetiştirmek. Aynı zamanda bölgede rafting su sporunu güvenli hale getirmek." dedi.

Bulgurlu, proje paydaşlarının Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Osman Behiç Sipahioğlu Türkiye İzcilik Federasyonu, Eskişehir Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü olduğunu ifade etti. Beşkonak'ta geçen yıl 900 yerli ve yabancı turiste 40 su sporu merkezinin rafting yaptırdığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber