Bu fotoğraflar büyük tepki çekti

25 şehidin ardından da Genelkurmay Başkanı'nın valilik ziyaretinde protokol uygulanınca kamuoyundan tepki geldi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Afyonkarahisar Valiliği, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ziyaretinin ardından internet sitesine ziyaret fotoğraflarını ekledi. Fotoğrafların altında yer alan açıklamada ise Org. Özel'in, Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda yaklaşık 2 saat incelemelerde bulunduğu, ardından da Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ettiği ve ziyaret sonunda Balkanlıoğlu'nun, Org. Özel'e, Afyon mermerinden yapılmış bir satranç takımı, el dokuması Bayat kilimi ve üzerinde Kurtuluş Savaşı'nın simgelerinden olan Utku Anıtı figürünün bulunduğu plaket takdim ettiği bilgisi verildi.

CÜNEYT ÖZDEMİR: BU NEYİN HEDİYESİ?

Tepkiler de tam bu noktada başladı. 25 gencin hayatını kaybettiği acı bir olay sonrasında 'hediyeleşme' üzerine farklı sesler yükseldi. Pek çok kişi tepkisini sosyal medyadan iletti. Onlardan biri de gazeteci Cüneyt Özdemir'di. Bu sabah katıldığı televizyon programında da konudan bahsedilince gözleri dolan Özdemir, Twitter'dan şu iletileri paylaştı.

"Afyon Valisi 25 sehit icin Afyona giden Genelkurmay Baskanina ani olarak hali ve satranc takimi hediye etmis. Neyin anisi acaba! Hay Allahim"

"Yahu bu hediye olayini icine sindiremeyen bir tek ben miyim! 25 gencimiz bir hic ugruna olmus bu neyin hediyesi, neyin anisi..."

"UNUTULMAZ DÜŞÜNCESİZLİK"

Hürriyet yazarı Metehan Demir de köşesinde şöyle yazdı:

"İçeriye girerken "konuşmak istemiyorum, her şey ortada" diyen üzüntülü Genelkurmay Başkanı'nı bu fotoğraflarla zora sokmaya ne gerek vardı? Şimdi bunun "mutluluğu paylaş" şemsiyesinden ne farkı kaldı? Unutulmaz üzüntülerimizin arasına bir de unutulmaz düşüncesizliğinizi eklemeye devam ediyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber