800 bombadan 300'ünü köylü buldu

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Patlamanın yaşandığı bölgede 800'e yakın bombanın bulunduğu belirtiliyor.

Broşürler, ve anonsların yanısıra cuma hutbesinde de uyarılan köylüler 300 bombayı yetkililere teslim etti.

Afyonkarahisar, büyük patlamanın yaralarını sarmaya çalışıyor. Patlamanın yaşandığı bölgede köy ve mahallelerde 800'e yakın patlamamış bomba bulunduğu belirtiliyor.

Askeri yetkililer 300 tanesini köy ve mahalle halkının getirip teslim ettiğini belirtti. Şehit aileleri ise Ankara'da dünyanın en acı nöbetinde. Patlamada şehit olan 25 askerden 24'ünün cenazeleri Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Kimliği tespit edilen Nevşehirli Onbaşı Emre Yıldırım'ın naaşı ailesine teslim edildi. Ankara Adli Tıp Kurumu'nda şehitlerin DNA testi çalışmaları sürerken, aile yakınları GATA misafirhanesinde tutuluyor. Bazı şehit yakınları Adli Tıp Kurumu'nda beklemeyi tercih etti.

EL BOMBASI HUTBESİ

Patlamanın yaşandığı bölgede hayat normale dönüyor. Askeri kışla yakınında ikamet eden ailelerin büyük çoğunluğu, geceyi hasarlı evlerinde geçirdi. Ataköy'de vatandaşlar muhtarlığın hoparlörlerinden sürekli olarak patlamamış mühimmat konusunda uyarılıyor.

Kışlanın yakınlarındaki yerleşimyerlerinde ve Afyonkarahisar kent merkezinde de patlamamış mühimmatla ilgili broşürler dağıtılıyor. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, halkın yoğun bulunduğu cami ve kahvelere astıkları 'Lütfen Dikkat' başlıklı broşürde üç tip el bombasının fotoğrafı yer alıyor. Bu tip el bombalarından biriyle karşılaşan vatandaşın kesinlikle dokunmaması gerektiğinin belirtildiği broşürde, vatandaşın yapması gerekenler şöyle sıralanıyor: "Kesinlikle hareket ettirmeyin. Hemen oradan uzaklaşın ve kimseyi yaklaştırmayın. Derhal 155 polis imdat hattını arayarak karşılaştığınız cisimle ilgili ihbarda bulunun." Cami imamı da cuma hutbesinde bu konuda uyarılarda bulundu. Camları kırılan camide kılınan cuma namazının ardından Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekiplerince vatandaşlara dağıtılan el ilanlarıyla çevreye saçılanmühimmatlar konusunda dikkatli olunması istendi.

ÖZEL: HER ŞEY ORTADA

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunun bulunduğu Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda incelemelerde bulundu.

Orgeneral Özel, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'la birlikte geldiği kışlada, yetkililerden bilgi aldı.

Özel, yaklaşık 1 saat 50 dakika süren incelemenin ardından, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ile birlikte Afyonkarahisar Valiliği'ne geçti. Özel valiliğe girerken gazetecilerin soruları üzerine, ''Konuşmayacağım. Hiçbir şey konuşmayacağım. Ortada her şey" dedi. Özel, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde yaralı askerleri ziyaret ettikten sonra şehirden ayrıldı.

ADLİ TIPTA EVLAT NÖBETİ

25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar'daki patlamada sadece Onbaşı Emre Yıldırım'ın kimliği tespit edilebildi. 24 aile, DNA testinin yapıldığı Adli Tıp Kurumu önünde dünyanın en zor nöbetini tutuyor.

LÜTFİ ERDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber