Ankara'da Kazakistan rüzgarı

Ankara ile Kazakistan'ın Başkenti Astana arasındaki dostluk bağlarını daha da kuvvetlendiren etkinlikler, iki ülkeyi yakınlaştıran kültürel gösterilerle sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da Astana Günleri'nin resmi programının ilk gününde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret eden Astana Valisi İmangali Tasmagambetov başkanlığındaki Astana heyeti, Kazak Evi'nin açılışının ardından ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen gala programına katıldı. Kazak kültürünün fotoğraf sergisi, gösteriler ve müzik dinletileri ile tanıtıldığı galada, Başkan Gökçek, Vali Tasmagambetov'a Ankara'nın Fahri Hemşerilik Beratı ile Şehir Anahtarını verdi. İki kent arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek ödül takdiminin ardından sahneye çıkan Astana Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev ise Başkan Gökçek'e Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'nın özel madalyasını takdim etti.

Ankara'da Astana Günleri kapsamında ATO Kongre Merkezi'nde Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek'in ev sahipliği yaptığı muhteşem bir gala programı gerçekleşti. Galaya, Astana Valisi İmangali Tasmagambetov ve beraberindeki heyet ile Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, milletvekilleri, bürokratlar, büyükelçiler ile çok sayıda davetli katıldı.

Kongre Merkezi fuayesine kurulan çadırlarda sergilenen el sanatları ve Kazak mutfağından çeşitli ikramlarla karşılanan konuklar, gala programında fotoğraf sergisi, renkli gösteriler ve keyifli dinletiler ile Kazak kültürünü yakından tanıma imkanı buldu. Başkan Gökçek ile Vali Tasmagambetov, Kongre Merkezi'ne varışlarının ardından çadırları gezerek, bol bol fotoğraf çektirdiler. Kısa bir geleneksel gösteri ile başlayan galada bir konuşma yapan Başkan Gökçek, "Türkiye'de gerçekten hepimizi üzen ve 25 yiğidimizi kaybettiğimiz, şehit olarak verdiğimiz çok acı bir olay yaşadık. Bundan dolayı üzüntümüz büyük. Günler öncesinden böyle bir organizasyonu yaptığımız için bu geceyi gerçekleştirmek durumundaydık. Ama şunu vurgulamak istiyorum ki milletimiz dimdik ayakta. Şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelerine, milletimize başsağlığı diyorum. İnşallah terör belasını mutlaka ama mutlaka yeneceğimizi burada belirtmek istiyorum." diye konuştu.

BAKAN GÜNAY: İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL NİŞANESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gökçek ve Vali Tasmagambetov'un dostluğunun Kazakistan ile Türkiye, Astana ile Ankara arasındaki işbirliğinin en güzel nişanesi olduğunu söyledi. "Türk dünyası için bu sağlam köprüyü kurdukları için hem Gökçek kardeşimi hem İmangali dostumu içten kutluyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Günay, kendisinin Astana'yı görme şansına kavuşmuş bir şanslı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu dile getirdi. Astana'yı herkesin görmesi dileğini ileten Bakan Günay, Kazakistan'ın başkentinin zor bir coğrafyada ışıldayan, Asya'nın parlayan yıldızı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından gala programı Kazakistan'dan gelen kültür gruplarının birer birer gösterilerini sunmasıyla devam etti. Gala, Kazakistan Cumhuriyeti halk sanatçısı Roza Rımbaeva'nın seslendirdiği Türkçe ve Kazakça şarkıların ardından son buldu. Gala sonrasında Başkan Gökçek'in onurlarına verdiği resepsiyona katılan Astana Valisi ve beraberindeki heyet, daha sonra da Gençlik Parkı'na geçerek, ışık, su ve müzik gösterisini izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber