Osmaniye'de 80 çocuk erkekliğe ilk adımı attı

Osmaniye Valiliği'nin düzenlediği sünnet töreni ile 80 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Çocukların kirveliğini Vali Celalettin Cerrah ile sanatçı Nihat Doğan yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Meydanı'nda çoğunluğu fakir ailelerin çocuklarından oluşan 80 çocuk için düzenlenen sünnet töreninde yapılması düşünülen Nihat Doğan konseri, Afyonkarahisar'daki patlamayla 25 askerin şehit olmasından dolayı iptal edildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile birlikte sanatçı Nihat Doğan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı sünnet töreni Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Törende selamlama konuşması yapan Sanatçı Nihat Doğan, Osmaniye'ye saz arkadaşlarıyla birlikte gelerek, unutulmaz bir sünnet şöleni yaşatmayı planladıklarını ancak Afyonkarahisar'daki askeri cephanelikte meydana gelen kaza sonucu şehit olan askerlerin anısına Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın da isteği ile konseri iptal ettiklerini söyledi.

Sünnet olan çocukların ailelerine seslenen Nihat Doğan, ?Yalvarırım çocuklarınıza vatan sevgisini, bayrak sevgisini, din sevgisini, ezan sevgisini aşılayın. Çünkü bu ülkenin bayrağını seven, devletini seven, milletini seven, ecdadını seven nesillere ihtiyacı var.? diye konuştu.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise sünnet merasimlerinin anne babalar için erkek evlatlarının ilk mürüvvetini gördüğü, mutlu oldukları günlerden biri olduğunu belirterek, ?Bugün ben de Osmaniyelilerle bu mutluluklarını paylaşmaktan çok büyük bir haz duyuyorum. Bu geleneğimiz inşallah bundan sonraki yıllarda da devam edecektir.? dedi.

Sünnet töreni ile ilgili coşkulu bir program hazırlandığını ancak Afyon'daki patlama nedeniyle eğlence kısmını iptal ettiklerini belirten Vali Cerrah, ?Bugün burada çok büyük bir sünnet şöleni yapacaktık. Nihat Doğan kardeşim bizleri türküleriyle coşturacak, Osmaniyelilere çok güzel bir gece yaşatacaktı. Ancak biliyorsunuz Afyon'da meydana gelen olayda 25 tane canımız, ciğerimiz, askerimiz şehit oldu. O şehit ailelerimiz ağlarken bizim burada sevinmemiz, bizim burada coşmamız mümkün değil. Çünkü Türk milleti sevinci, tasayı, üzüntüyü hep birlikte yaşar. Bu nedenle konserimizi iptal ettik.? şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından sünnet için hazırlanan çadırlarda 80 çocuk sırasıyla erkekliğe ilk adımlarını attı. Sünnet esnasında çok sayıda çocuğun gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Ağlayan çocukları anne ve babaları teselli etti. Vali Cerrah ve sanatçı Nihat Doğan sünnet olan çocukları tek tek ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi, ailelerine 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber