Kazak müzik gruplarından Ankaralılara konser

Ankara'da 'Astana Günleri' kutlamaları kapsamında Başkent'e gelen Kazak müzik ve dans grupları, vatandaşlara unutamayacakları bir konser verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Astana Valisi Imangali Tasmagambetov arasında önceki gün imzalanan işbirliği protokolü ve gerçekleştirilen bir dizi etkinliğin ardından, Gençlik Parkı'nda düzenlenen programda konuk sanatçılar Kazak kültürünü Ankaralılarla buluşturdu.

Astana Günleri'nin canlı sanat etkinliklerine tanık olan Başkentliler, unutamayacakları bir gün geçirdi. Başkent Ankara'yı 3 gün boyunca Astana kültürüyle kaynaştıran kutlamalar kapsamında Gençlik Parkı'na gezinti yapmak için gelen Ankaralılar, Kardeş Başkent Astana'dan gelen müzik ve dans ekiplerinin hoş sürprizi ile karşılaştı. Kazak sanatçıların, yerel çalgılarını da kullandıkları konser boyunca seslendirdikleri parçalarla vatandaşlar unutulmaz anlar yaşadı.

Sahnede yer alan 3 kişilik grubun seslendirdiği Mustafa Sandal'a ait 'Onun Arabası Var' parçası konserde coşkuyu zirveye ulaştırdı. Sahnede Kazak sanatçıların müzik eşliğinde gerçekleştirdiği danslar da büyük ilgi gördü. Programda ilgi çeken bir başka konu da sahnede konser ve dans şöleni devam ederken, sahnenin iki tarafında kurulan dev ekranlarda Kazak kültürü tanıtıldı. Gençlik Parkı'ndaki ışık, su ve müzik gösterilerini ise Kazak misafirler ilgiyle izledi. Gösterilerden önce düzenlenen yemekte, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde misafirlere folklor ve sema gösterileri sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber