Ertuğrul Gazi'yi anma törenleri beraberlik ve izdiham ile başladı

731. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Yörük Şenlikleri, yürüyüş ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söğüt'teki törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Halil İbrahim Akpınar ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Törenler, kaymakamlık önünde başladı. Kaymakamlığa önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Bekir Bozdağ, daha sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geldi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kapıda karşılayıp tokalaştı. Kaymakamlıktaki buluşmadan sonra yürüyüşe geçildi. Protokol üyeleri ve Devlet Bahçeli, geçen yıllardakinin aksine birlikte yürüdü. Kaymakamlık önünden türbeye kadar yapılan yürüyüş sırasında bazıları siyasi içerikli slogan attı. MHP'li yöneticiler, Devlet Bahçeli'nin talimatı ile partilileri uyararak bu sloganlara son verdi.

HEP BİRLİKTE DUAYA 'AMİN' DEDİLER

Yürüyerek Ertuğrul Gazi Türbesi önüne gelen protokol ve vatandaşlar, yoğun kalabalık yüzünden içeri girmekte zorlandı. Türbe girişinde kısa süre izdiham yaşandı. Meclis Başkanı Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bozdağ ile MHP lideri Devlet Bahçeli güçlükle içeri girebildi. Türbeye giren protokol, hep birlikte yapılan duaya amin dedi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, duanın ardından törenlerin yapıldığı stadyuma birlikte yürüdü. Bahçeli partililerle yürümeyi tercih etti. Bekir Bozdağ ve Cemil Çiçek, yürüyüşten sonra protokoldeki yerini aldı. Devlet Bahçeli, bir süre sonra tören alanına gelerek ayrı bir yere oturdu. Vali Halil İbrahim Akpınar, Bahçeli'nin yanına gelerek Meclis Başkanı Çiçek'in yanında kendisine yer ayrıldığını söyledi, oraya gelmesini rica etti. Halil İbrahim Akpınar, ?Sayın Bahçeli Meclis Başkanı'nın bulunduğu yerin yanında size ayrılan yere buyurun.? dedi. Bahçeli ise ?Bura da müsait, fark etmez.? şeklinde cevap verdi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bu gelişme üzerine yerinden kalkarak Devlet Bahçeli'nin yanına geldi. Bahçeli'nin kolundan tutarak protokolde ayrılan yere götürdü. Törenler protokol konuşmaları ile devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber