Kartal'da okulda yangın!

Kartal'da otluk alanda başlayan yangın önce bir fabrikaya ardından da bir okula sıçradı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kartal'da otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle çevrede bulunan bir fabrika ile bir okula sıçradı. Okulda bulunan yaklaşık 80 öğrenci tahliye edilirken, olayda yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre, olay, sabah saatlerinde Kartal Dipçik Sokak'da bulunan otluk alanda meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle otluk alanda çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Çevredeki vatandaşlar yangını görünce olay yerine itfaiye ekip çağırdı. Yaklaşık 1 dünümlük otluk alanda ki yangını söndürmek için Kartal, Pendik, Sultanbeyli itfaiyesine bağlı ekipler olay yerine sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, otluk alanın çevresinde bulunan bir fabrikaya sirayet etti. Fabrikada ki yangın itfaiye ekiplerinin kısa süreli çalışmasıyla kontrol altına alınırken, bu kez de yangının diğer ucu Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'nin çatısına sirayet etti. Rüzgarın etkisiyle Çatıya uçan ateş parçaları kısa sürede tüm çatıyı kapladı. Çatının alevler içinde yandığı sırada okulda bulunduğu öğrenilen yaklaşık 80 öğrencinin teneffüste olması olası bir faciayı önledi. Okul bahçesinde bulunan öğrenciler hemen tahliye edilirken, itfaiye ekipleri de yangını söndürmek için çalışma başlattı. Merdiven araçlarıyla yangına müdahale eden itfaiye ekipleri yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından yangını kontrol altına aldı. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangın sonrasında okulda maddi hasar meydana geldi.

İHA HAKKI ÖZ


Çatısı alev alev yanan Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'nde bulunanlar tahliye edildi.

Fatin Rüştü Zorlu Anadolu Lisesi'ndeki yangın okulun çatısını tamamen yok etti. İtfaiye, alevleri kontrol altına aldı. Sündürme ve soğutma çalışmaları sürüyor

DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber