Erdoğan'dan polise tepki

Haber Giriş : 04 Eylül 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan, "Hilafetin kaldırılmasının protesto edildiği Hizb-ut Tahrir örgütünün Fatih'teki eylemine polis müdahale etmeliydi. Aksu ve Çiçek'e inceleme talimatı verdim" diye konuştu

İstanbul Fatih Camii avlusunda cuma namazı çıkışı toplanan aşırı dinci yasadışı Hizb-ut Tahrir örgütünün Atatürk'e hakarete kadar varan sözlerle dolu bildiri okuması ve hilafetin kaldırılmasını protesto eden ifadeleri tepki topladı. Polisin eyleme seyirci kalması da tepkilere neden oldu.

Recep Tayyip Erdoğan (Başbakan): Polisin göstericilere müdahale etmesi gerekirdi. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e inceleme talimatı verdim.

Deniz Baykal (CHP lideri): Basın toplantısını, cami avlusunda Atatürk'e, cumhuriyete saldırı şeklinde düzenledikten sonra polisin yanından elini kolunu sallayarak çekip gittiler. Bu normal gidişat mı? AKP iktidarda olmasaydı Fatih Camii avlusunda mikrofon koyup Atatürk ve cumhuriyete küstah saldırı gerçekleşir miydi? Din istismarına dayalı çatışma tohumları ekiliyor.

Mehmet Ağar (DYP lideri): Önemli olan, bu tür olayların istihbaratının önceden alınması ve bu faaliyetlere zemin hazırlanmamasıdır. Bu kadar çok sayıda insanın gazete ve televizyonlara haber verip bildiri okumasına rağmen yetkililerin haberinin olmamasını tebessümle karşılıyorum. Bu insanların eylemini herkes görüyor, ancak görmesi gerekenler nasıl göremiyor?

Orhan Eraslan (CHP): Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) böyle bir gösteriye polisin müdahalesini engelleyen hükmü yok. Polis CMK çıktıktan sonra memurlara, başka gösterilere müdahale etti. İş, Hizb-ut Tahrir olunca değişiyor. Müdahale etmemenin 2 nedeninden ilki, CMK'daki demokratikleşme doğrultusunda yapılan düzenlemeyi hedef seçmiş olabilirler. İkincisi, polis şefleri içinde İstanbul'daki eylem sempatiyle karşılanmış olabilir.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber