Göreve başlamayan sözleşmeli öğretmene cezai müeyyide yok

Haber Giriş : 04 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin kritik sorulara açıklık getirdi. Sezgin, sözleşmeli öğretmen maaşlarının ücretli öğretmen maaşlarından çok daha iyi olacağını ve adayların sosyal güvenlik ağının içine alınacağını söyledi.

İşte bazı satırbaşları:

Branş öğretmenleri haftada 4 gün çalışacak ve ayda 682 milyon lira net ücret alacak. Sınıf öğretmenleri, rehber öğretmenler, okul öncesi öğretmenler ve zihinsel engelliler öğretmenleri ise haftada 5 gün görev yapacaklar. Onların maaşı da 850 milyon lira olacak.

Şubat ayında atama yapılacak. Kaç kişi olacağı, Maliye Bakanlığı'nın vereceği kadroya bağlı.Sözleşmeli olarak ataması yapılanlar, şubat atamasından yararlanabilecek. Tayini çıkanlar ister asaleten tayini çıktıkları yere gidecekler, isterlerse öğretim yılının sonuna kadar sözleşmeli olarak görev yaptıkları okulda kalabilecekler.

Sözleşmeli olarak ataması yapılıp da, göreve başlamayanlara cezai müeyyide uygulanmayacak. Şubat ve sonraki atamalardan yararlanabilecekler.

Fizik ve kimya branşlarında öğretmen ihtiyacı olmadığı için sözleşmeli öğretmen alımı yapılmıyor.

Bir yıl sözleşmeli öğretmenlik yapanların stajlarının kaldırılmasına sıcak bakılıyor.

Sözleşmeli öğretmenlerde de ilk bir yıl, eş durumu tayini yapılmayacak. İkinci yıl eğer sözleşmesi yenilenirse, eş durumu tayininden yararlanabilecek

Sözleşmeli olarak ataması yapılıp da göreve başlamayanların yerine, yeni başvurular alınmayacak. Yedekteki öğretmen adayları görevlendirilecek.

Sözleşmeli öğretmen atamaları illere toplu olarak değil, direkt okullara yapılacak.

Sezgin, sözleşmeli öğretmenlerin 12 Eylül'de okulların açılmasıyla birlikte göreve başlayacaklarını, kadroların yine de dolmaması halinde ücretli öğretmen alımına gidileceğini sözlerine ekledi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber