60 genç girişimci daha iş hayatına atıldı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)'nın düzenlediği ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programına? katılan genç girişimcilerin sertifikaları törenle dağıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜMSİAD Adana Şubesi'nde verilen eğitime, çeşitli iş fikirleri olan 60 girişimci katıldı. 60 saat süren eğitimde; şirket kurma, temel girişimcilik kavramları, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, pazar araştırma, pazarlama, üretim, yönetim, iş planı yazılması, finansal plan ve dış ticaret gibi konularda bilgiler verildi.

Sertifika töreninde konuşan TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika alan genç girişimcileri kutladı ve yeni iş hayatlarında başarı diledi. Başkan Köse, ?İş adamlarının en önemli yanı istihdam oluşturmaktır. Bizler girişimciliği insanlara ve hayata aşılamak istiyoruz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Hükümetimizin koyduğu 2023 hedefine ulaşmamızda girişimcilerin eğitilmesi de önemli bir katkı sağlayacaktır. Bundan sonrada ayağa yere basan projelerle KOSGEB'den desteğinizi alacağınızı temenni ediyor sizlere yeni iş hayatınızda başarılar diliyorum.? dedi.

SİZDEN BAŞARI BEKLİYORUZ

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da işverenlere eğitim imkanı sağlamanın önemli bir hizmet olduğunu söyledi. Gürkan,?Sizleri bu aşamaya getirerek destek verenlere teşekkür ederim.? derken konuşmasını şöyle sürdürdü. ?İnşallah sizler de dünya markası olan parlak işler yaparak başarıya ulaşır çok para kazanır daha iyi yerlere gelirsiniz. Türkiye'de iş adamlarımız tarih yazıyor ve onlarla gurur duyuyoruz. Dünyada inşaat sektöründe Çin'den sonra ikinciyiz. Tarımda ise Avrupa'da birinci dünyada ise yedinci sırada olan bir ülkeyiz. Bunlar sizler gibi girişimci iş adamlarımızın cesareti ve azmiyle başarı sağlamışlardır. Bu tür başarıları da sizlerden bekliyoruz.?

KURSİYERLERE BALIK TUTULMASI ÖĞRETİLDİ

Eğitimin önemine vurgu yapan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ise, TÜMSİAD ve KOSGEB'in birlikte çok güzel bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Kursiyerlere verilen eğitimle balık tutulmasının öğretildiğini söyleyen Vali Coş, ?İş kurarak, işletmelerinizi faaliyete geçirerek, kendi ayakları üzerinde durarak, ülkemize hizmet edeceksiniz. İnşallah kabiliyetiniz ve kapasitenizle de ekonomiye katkı sağlar, topluma yararlı, takdirle yapacağınız çalışmalarınızı hayata geçirirsiniz. Daha sağlam ve bilinçli adımlar atabilmenizi temenni ve tavsiye ediyorum. Sertifika almayı hak kazanan sizleri gönülden tebrik ediyor, ülkemize milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.? şeklinde konuştu.

Daha sonra sertifika almaya hak kazanan adaylara belgeleri törene katılan protokol tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber