Keçiören Belediyesi'nden velilere 'okul' dersi

Ankara Keçiören Belediyesi, 2012 - 2013 eğitim?öğretim yılında okula yeni başlayan öğrencilerin velilerine seminer verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi uzmanlarının katılacağı eğitim seminerlerinde, okula başlayacak olan 60?72 aylık çocukların velilerine okula hazırlık süreci ile ilgili bilgiler verilecek.

Keçiören'deki tüm ilköğretim okullarında verilecek olan seminerler 17 Eylül?2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim seminerleriyle, çocukları birinci sınıfa başlayacak olan 15 bin 780 veliye ulaşılması hedefleniyor. Birinci sınıfa başlayan çocuklara ve velilere yönelik seminerlerde, okula hazırlık, ailelerin çocuklarına yaklaşımı, okul korkusu ve korkuyu aşmanın yolları, sorumluluk duygusunu çocuklara kazandırma, eğitime adapte olma gibi konu başlıkları yer alıyor.

Seminerler kapsamında ücretsiz olarak sunulacak olan yönlendirme ve destek hizmetleri psikolog, çocuk gelişimi uzmanı ve sosyologlardan oluşan uzman kadro tarafından verilecek. Eğitim seminerleri ile ailelerin karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunulması ve kaygılarının giderilmesi amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber