05/09/2005'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2005 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 12.50'de Haşimi Ürdün Kralı Majeste Abdullah bin el-Hüseyin'i resmi törenle karşılayacak. Sezer, saat 13.00'te Kral el-Hüseyin ile baş başa görüşecek. Saat 13.15'te kralın onuruna çalışma yemeği verecek olan Cumhurbaşkanı Sezer, saat 14.15'te ortak basın toplantısı düzenleyecek.

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- Meclis Başkanı Bülent Arınç, Amerika'ya seyahati öncesi Atatürk Havalimanı Büyük Şeref Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 10.00'da 6. Avrasya İslam Şurası Toplantısı'na katılacak. Saat 14.30'da Haşimi Ürdün Kralı Majeste Abdullah bin el-Hüseyin ile görüşecek olan Erdoğan, saat 16.00'da Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 09.00'da Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan ve kardeşi Fuat Aslan'a taziye ziyaretinde bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı ve görüşme
- Silahlı Kuvvetler Bando Okulu Komutanlığı'nda, saat 09.15'te 2005-2006 eğitim-öğretim yılı açılış töreni düzünlenecek.
- TÜBİTAK tarafından saat 15.00'te Formula-G Güneş Arabaları Yarışması ödül töreni düzenlenecek.
- Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, saat 10.30'da Kamil Koç Otobüs Firması'nın "Rahat Hat" isimli yeni şehirlerarası otobüslerin teslimi sebebiyle düzenlenen kokteyle katılacak.
- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından saat 09.30'da "AB Müzakere Sürecinde KOBİ'lerin Rekabete Hazırlanması" konulu toplantı düzenlenecek.
- İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından hazırlanan "Doğu Anadolu Turizm Odaklı Bölgesel Kalkınma Projesi" 11.30'da düzenlenen toplantıyla tanıtılacak.
- İnsan Hakları Derneği'nde, yapılamayan "Gemlik Yürüyüşü" ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek.
- Irak'ta İşgale Hayır Koordinasyonu, Galatasaray Lisesi önünde İncirlik Üssü'nün kapatılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelecek olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarışık, saat 10.00'da Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret edecek.


DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Cakarta'da yolcu uçağı düştü
- Endonezya'da bir yolcu uçağı, içindeki 109 yolcusuyla birlikte kalkışından kısa bir süre sonra ülkenin kuzeyindeki Medan'da meskun alana düştü. En az 60 kişinin öldüğü bildirildi.

Bush, felaket bölgelerini ziyaret edecek
- Kasırga felaketine geç müdahalede bulunmak suçlamasıyla ağır eleştiriler alan ABD Başkanı George W. Bush, ceset toplama çalışmaları sürürken felaket bölgelerini ziyaret edecek.

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri
- Mısır'da ilk kez yapılacak çok adaylı Cumhurbaşkanlığı seçiminde, seçim kampanyası sona ererken oylamaların ne kadar şeffaf olacağı hakkında şüpheler bulunuyor.

Fransa "Kıbrıs" açıklamalarını sürdürüyor
- Fransız siyasilerin, Türkiye'nin "Kıbrıs"ı tanıması gerektiği yönündeki açıklamaları devam ediyor.


SPOR GÜNDEMİ
-------------------

- 2006 Dünya Kupası grup elemelerinde çarşamba günü Ukrayna ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı saat 09.45'te bu ülkeye gidecek. Ay yıldızlılar saat 19.00'da Kiev Olimpiyat Stadı'nda idman yapacak.
- Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında oynayacağı Sivasspor maçının hazırlıklarına Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı çalışmayla devam edecek.
- Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi'nin 5. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürecek.
- 30. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası Ankara, İzmir ve Bursa'da yapılacak karşılaşmalarla sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber