Belediye Başkanı havaya ateş açan görevliye sahip çıktı

Haber Giriş : 05 Eylül 2005 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Buldan İlçesi'nin kurtuluş günü kutlamaları sırasında havaya av tüfeğiyle ateş açan belediye çalışanı 51 yaşındaki Ali Yazıcıoğlu, polis tarafından gözaltına alındı. Buldan Belediye Başkanı MHP'li Temel Başbuğ, havaya ateş açan çalışanın gözaltına alınmasına tepki göstererek, üzerine yürüdüğü Emniyet Amiri Serhat Kasım Örklü'ye ?Benim talimatımla ateş etti. Kutlama gününde bu gelenektir'' dedi. Ali Yazıcıoğlu, daha sonra hakkında yasal işlem yapılmadan serbest bırakıldı.
Buldan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 83'üncü yıl dönümü kutlaması bugün ilçe stadında yapıldı. Denizli Valisi Gazi Şimşek ve İlçe Kaymakamı Bilal Çelik'in de katıldığı kutlamada, askeri geçit töreninden sonra halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından kutlamalar devam etti.
Kutlamalar sırasında, Buldan Belediyesi'nde çalışan işçi Ali Yazıcıoğlu, havaya av tüfeğiyle ateş açmaya başladı. İlçe Emniyet Amiri Serhat Kasım Örklü'nün talimatıyla polis memurları, Ali Yazıcıoğlu'nu tüfeğiyle birlikte gözaltına aldı.

Protokol tribününde Vali Gazi Şimşek'in yanında oturan Belediye Başkanı Temel Başbuğ ise bu sırada yerinden fırlayarak, Emniyet Amiri Örklü'nün üzerine yürüdü. Başbuğ, ?Benim işçimi gözaltına alamazsınız. Onun silah atması için ben emir verdim. Yapılan kutlamalarda bu silah her yıl atılır, bu gelenektir'' dedi.
Emniyet Amiri Örklü, Başkan Başbuğ'a yanıt vermezken, araya Kaymakam Bilal Çelik girdi, ortamı yumuşattı. İlçe Emniyet Amirliği'ne götürülen işçi Ali Yazıcıoğlu hakkında yasal işlem yapılmadı. Serbest bırakılan Yazıcıoğlu'nun talimat üzerine silahla ateş açtığı, Kaymakam'ın da devreye girmesiyle hakkında yasal işlem yapılmadığı belirtildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber