Vali Özcan'dan Koyunbaba Barajı'nda inceleme

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Koyunbaba Barajı'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 20:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İncelemelerde Vali Vahdettin Özcan'a Şabanözü Kaymakamı Cuma Çotura, DSİ 52. Şube Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, 5. Bölge Genel Müdür Yardımcısı Sezai Kavurmacı ve 5. Bölge Barajlar Şube Müdürü Mehmet Berber'de eşlik etti. Koyunbaba Barajı hakkında genel bilgiler veren Barajlar Şube Müdürü Mehmet Berber, barajın sulama amaçlı olduğunu belirterek, çalışmalara 2011 yılının Haziran ayında başlandığını açıkladı. Berber, Terme Çayı üzerine inşa edilen barajın yağışlara bağlı olarak 4.5 yılda dolmasını öngördüklerini belirtti.

Barajın fiziksel yapısına da değinen Berber, "Barajımızın 1 milyon 700 bin metreküp kapasitesi ile 51 metre boyu olacak. İhale bedelimiz 23 milyon 754 bin 716 lira değerinde. İhale bitiş tarihimiz 2014 yılının 6. ayı, fakat inşallah biz çalışmalarımızı 2013'ün sonuna kadar tamamlayacağız. Çalışmalarda hiçbir sıkıntımız yok, her şey planladığımız gibi" diye konuştu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise, yapılan çalışmaların bölge açısından önemli olduğunu vurguladı. Özcan, 10 bin 291 hektar alanın bu barajdan sulanacağını belirtti. Çalışmanın Çankırı'nın en büyük projeleri arasında yer aldığını belirten Özcan, barajın tamamlanarak hizmete girdiğinde sulanabilir arazinin iki katına çıkacağını aktardı.

Daha sonra inşaat alanındaki çalışmaları gezerek yerinde inceleyen Vali Özcan, DSİ 52. Şube Müdürlüğü Yıldırım Bayezıt Hatıra Ormanı'na fidan dikti. Şantiyede bulunan Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Özcan, son olarak yüklenici firma yetkileri ile görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber