Kütahya'da arkadaşı tarafından 45 bin TL dolandırıldı

Kütahya'da bir kişi altın almak için buluştuğu arkadaşı tarafından 45 bin TL dolandırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgilere göre; Abdullah Vinin isimli bir kişi daha önceden tanıdığı Recep Eser tarafından cep telefonu ile aranarak 'Bir arkadaşımda 76 Hamit altın var. Satın almak istermisin' sorusuna 'Evet ama görmem lazım' dedi. Bunun üzerine Recep Eser ile buluşan Abdullah Vinin, örnek olarak aldığı 1 Hamit altını kuyumcuya gidip gösterdi. Kuyumcunun altının gerçek, değerinin ise 675 TL olduğunu söylemesinin ardından Recep Eser'i arayarak tekrar buluştu.

Altınların 500 TL değerinde olduğunu söyleyip tüm altınları 45 bin TL'ye alacağını söyleyen Abdullah Vinin, satıcılardan parayı toparlamak için 2 gün müsade istedi. İki gün sonra 45 bin TL'yi hazırlayan Abdullah Vinin, aynı buluşma yerine tekrar giderek Recep Eser ve yanındaki bir ikişi ile otomobil'de görüştü.

Altınları sayıp kuyumcuya gösterdikten sonra parayı teslim edeceğini söyleyen Vinin'in talebini rededen iki kişi parayı alıp otomobil ile hızla kaçarak kayıplara karıştı.

45 bin TL parası ile kaçan iki kişi hakkında Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne müracaatta bulunan Vinin'i dolandıran Recep Eser'in daha önceden de suç kayıtlarının olduğu öğrenildi. Polis 45 bin TL ile kayıplara karışan iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber