Ege Üniversitesi Hastane Ana Ve İlkokulu'nda anlamlı açılış

Hasta yataklarından kalkamadıkları için okula gidemeyen çocukların eğitim gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastahanesi bünyesinde kurulan Ege Üniversitesi Hastahanesi İlkokulu ve Anaokulu'na devam eden çocuklar, beklemedikleri bir sürprizle karşılaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayırsever ve üniversite öğrencilerinin topladığı paralarla alınan ve içinde kuru boya, boyama kitapları, pastel ve keçeli boyalar, kalemler ve oyuncaklar bulunan kırtasiye setleri hediye edilen çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Çocuklarla birlikte eğitim dönemini başlatan etkinliğe katılan Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Savaş Kansoy, günlük öğrenci sayısının 10-30 arasında değiştiğini belirterek, "Biz buraya gelemeyen öğrencilerimizin yatağına gidip orada da eğitim veriyoruz. Okul 9'da açılıyor ama her gün 'yarın kaçta açılacak' deyip 8'de kapıda beklemeye başlayan öğrencilerimiz var. Onlar için burası başka bir dünya. Buradan zor ayrılıyorlar ve bazen okul malzemelerini bırakmak istemiyorlar. Kırmıyoruz, veriyoruz. Burada bizim işimiz biraz da özveri aslında. Çevre illerden, köylerden gelen çocuklarımız var. Onların giysi, kitap ihtiyaçlarını bile yardımlarla karşılıyoruz biz burada. Sürekli malzeme ihtiyacımız var. Bugünkü bağışları toplayan herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hastane çalışanları, öğretmen, hemşire ve çocuklarla ailelerinin hazır bulunduğu ilk okul gününde, hasta çocuklardan 12 yaşındaki Mahsun Gültepe, arkadaşlarına türkü söylerken; ailelerin oldukça duygulandıkları görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber