'Susma ses çıkar'

Fatih Vefa'da bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nun imam hatipe dönüştürüleceğini öne süren veliler protesto gösterisi düzenledi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğle saatlerinde okulun önünde toplanan veliler, giriş kapısının önüne ?Okulumuza sahip çıkıyoruz" yazılı pankartı astı.

?Susma ses çıkar. Okuluna sahip çık" ve ?Okulumuzu geri istiyoruz" sloganları atan veliler bir basın açıklaması yaptı. ?Susma sustukça sıra senin okuluna gelecek" , ?Öğretmenime dokunma", ?Çalışan annelerin günahı ne?" , ?Sözün bittiği yer" , ?Çocukların günahı ne?" ve ?Veli susma okula sahip çık" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler de basın açıklamasına katıldı. Bazı dövizleri öğrencilerin yazdığı dikkat çekti.

?KARARI GİZLİCE ALDILAR"

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Ayşegül Yalçın, Atatürk İlköğretim Okulu'na kayıt döneminde ilkokul olarak kayıt yaptırdıklarını belirtti. Okulun gizlice imam hatip okuluna dönüştürüldüğünü söyleyen Ayşegül Yalçın, ?Bu bölgede çalışan anne babalar olarak buraya kayıt yaptırdık. Ancak, eğitim öğretimin başlamasına 3 gün kala, geçtiğimiz Cuma günü, mesai saatinin bitimine yakın 16.30 sularında, okulun imam ? hatip okuluna dönüştürüldüğü bazı velilere bildirildi. Bazılarımız da durumu oryantasyon eğitimi için pazartesi günü çocuklarımızla birlikte okula geldiğimizde öğrendik. Çocuklarımız ve biz büyük bir çaresizlik içinde açıkta kaldık. Kendimizi kandırılmış hissettik, huzursuz olduk ve psikolojimiz bozuldu" şeklinde konuştu.

Okulun imam hatip lisesine çevrilmemesini isteyen veliler, açıklamanın ardından taleplerini içeren dilekçeleri imzaladı. Dilekçelerin İstanbul Valiliği ile İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verileceği belirtildi. Topluluk, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber