Sacit Safi Parkı törenle hizmete açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Pursaklar'da yapımı gerçekleştirilen 12 bin metrekarelik Sacit Safi Parkı'nın açılışını Başkan Melih Gökçek yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parkın açılışına Başkan Gökçek'in yanı sıra, Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Eski Bakanlardan Fehim Adak, bürokratlar ile ilçeliler katıldı.

Parkın açılışı için düzenlenen törene vatandaşların sevgi gösterileri eşliğinde gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konuşmasına Afyonkarahisar'da meydana gelen patlama sonucu şehit düşen Şehit Astsubay Murat Döver'in Pursaklar'da oturan ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Büyükşehir Belediyesi'nin yeşile çok önem verdiğini kaydeden ve 19 sene önce büyükşehir belediye başkanı olduğunda Ankara'da kişi başına 2,08 metrekare yeşil alan düştüğünü hatırlatan Başkan Gökçek, ?Bu miktar bugün, 18.3 metrekareye çıkmış durumda. Ankara'nın nüfusunun iki katına çıktığını düşünecek olursak, bu nüfus sabit kalsaydı kişi başına düşen yeşil alan miktarı 36 metrekare olacaktı. Bu çok ciddi anlamda yeşillendirme faaliyetinin bir belgesidir.? dedi.

Eskiden Ankara'da vatandaşların doğru düzgün gidebilecekleri büyük park alanlarının bulunmadığını, ancak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla bu yoksunluğun ortadan kalktığını belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Şu anda iddia ediyoruz; dünyanın, kent merkezinde en çok rekreasyon alanı olan şehri Ankara'dır. Bunu özellikle söylüyorum. 8 tane dev rekreasyon alanımız var. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar fazla dev rekreasyon alanını bir arada bulamazsınız. Her yıl da bunu çoğaltmaya devam ediyoruz.?

Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 9. dev rekreasyon alanını da Başkent'e kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü anlatan Başkan Gökçek, ?Burası bittiği zaman, Ankara'nın en güzel parkı olacak. Ayrıca burada dev bir bilim merkezi de bulunacak. Bilim merkezi için dev bir bina yapıyoruz. Ayrıca herkesin sevineceği bir şey daha söyleyeyim; bölgenin tepe noktasında, şantiyenin bulunduğu alanda dev bir merkez cami de inşa ediyoruz. Aynı yerde ayrıca çok amaçlı konferans salonu da yapacağız. Tüm bunları da gelecek yılsonuna kadar bitirmiş olacağız.? diye konuştu.

Parka ismi verilen ve 2011 yılında vefat eden Vakıflar ve Devlet Planlama Teşkilatı eski Daire Başkanlarından Sacit Safi ile Büyükşehir Belediyesi'nde birlikte çalıştıklarını anlatan Başkan Gökçek, ?Bu parkın ilk temelleri ben Keçiören Belediye Başkanı olduğum dönemde atılmıştı. Parkı yeniden ele alıp yeniledik. Aradan 24-25 sene geçti ve açılışı da bana nasip oldu? dedi. İlçede uzun yıllar oturan Sacit Safi'yi ?inanılmaz titiz, kenti toplayan bir kişilikti? diyerek anlatan Başkan Gökçek, bu özellikleriyle Sacit Safi'nin asla unutulmayacağını da sözlerine ekledi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de Başkan Gökçek'in ilçeye yaptırdığı parklardan birini daha hizmete açmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, ?Biz, yeşile sahip çıkmayı, parklar yapmayı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek'ten öğrendik. Bu yeşillikler, bu çevre bizlere emanet. Bu yüzden de çevremize bakmalı ve çevremize ihanet etmemeliyiz.? şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından parkın açılışını gerçekleştiren Başkan Gökçek ve davetliler, içerisinde yürüyüş yollarından, spor alanlarına, çocuk oyun alanlarından, yeşille iç içe oturma gruplarına kadar her ayrıntıyı barındıran parkı birlikte gezdi.

17 bin adet çeşitli çalı grubu ve 300 adet boylu ağaç dikilen, mevsimlik çiçekler, sarmaşıklar ve bin 600 rengarenk gülle bezenen parktaki vatandaşların fotoğraf çektirme taleplerini her zaman olduğu gibi geri çevirmeyen Başkan Gökçek, parkta eğlenen çocuklara da hediyeler dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber