Patnos'ta 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin başka okulda eğitim görmesine tepki

Patnos 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin başka bir okulda eğitim görmesine veliler tepki gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van depreminin ardından okulda çatlaklar oluşması üzerine Kiptaş İlköğretim Okulu'nda geçici süreyle eğitim gören öğrenciler, velileriyle okul önünde toplanarak, yetkililerden sorunlarının çözülmesi için yardım istedi.

Öğrenci velisi Erol Aydın, çocuklarının eğitim gördüğü binada geçtiğimiz yıl çatlaklar oluşması üzerine başka bir okulda öğrenim gördüklerini belirterek, aradan geçen süre içerisinde sorunun halen çözülmediğini ileri sürdü.

Ali Oğuzhan ise çocuklarını başka bir okula göndermek istemediklerini ifade ederek, konuyla ilgili gereken çalışmanın yapılmasını beklediklerini ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin de Ağustos ayında okulların onarımı için 2,5 milyon lira ödenek gönderildiğini belirtti. Eskin, okulun mühendisler tarafından incelendiğini, okul için güçlendirme ya da yıkım kararı verileceğini söyledi.

Eskin, "Biz hiçbir öğrencimiz hayatını tehlikeye atmak istemiyoruz. Biz geçen yıl okulumuzu tedbir amaçlı boşalttık. Çünkü öğrencilerimizin hayatı bizim için çok önemli. Velilerimiz merak etmesinler çocuklarımız için her türlü sağlıklı ortam sağlanacak. Biz de bu okulumuzla ilgili çalışmalarımızı en kısa sürede bitirip velilerimize bilgi vereceğiz" diye konuştu.

Muhabir: İdris Emre Savman

Yayıncı: Emine Konuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber