AKP, terörle mücadele yasa taslağı için komisyon kurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2005 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK PARTİ'DE OHAL YASASI'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMAMASI GÖRÜŞÜ AĞIR BASIYOR

AK Parti, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Terörle Mücadele Yasa Taslağı'nı incelemek ve son şeklini vermek üzere bir komisyon kurdu.

Üzerinde uzun süredir çalışılan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in dün Bakanlar Kurulu'na bilgi verdiği Terörle Mücadele Yasa Taslağı için AK Parti'de inceleme komisyonu oluşturuldu. AK Parti'nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın başkanlığında kurulan komisyonda, partinin hukukçu kurmayları görev alacak. Taslak metnini Adalet Bakanlığı'ndan talep edecek olan komisyon, çalışmalarına bugün başlayacak.

Komisyon, suç işlendikten sonra suçun unsurlarını, soruşturma usullerini ve terörün finansmanıyla ilgili konuları kapsayan Terörle Mücadele Yasa Taslağı'nı siyasi süzgeçten geçirecek. Bunların yanı sıra önleyici tedbirlerin Terörle Mücadele Yasası'nın yanı sıra başka yasalarla düzenlenip düzenlenemeyeceğini de kararlaştıracak olan AK Parti yönetimi, OHAL Yasası'nda bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı konusunda da son kararı verecek. Partide, terörle mücadele için olağanüstü hali gerektirecek bir durum olmadığı görüşü ağır basıyor. Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, her konuda yasa çıkarmanın yanlış olduğuna dikkat çekerek, önemli olanın kurumlararası işbirliği olduğunu vurgulamıştı.

AK Parti yönetimi, bazı kesimlerin Terörle Mücadele Yasası ile temel hak ve özgürlükler kısıtlanabileceği endişesini de masaya yatıracak. Komisyon, yasada bir taraftan hak ve özgürlükleri kullanılır hale getirecek, diğer taraftan huzur ve güvenliği sağlayıcı düzenlemeler yer almasına özen gösterecek. Terörle mücadele hak ve özgürlüklerin belli ölçüde kısıtlandığını dile getiren parti yönetimi, "Bunu dengelemeye çalışacağız" görüşünü ortaya koydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber