Akçakoca'da duyulan patlama sesi, paniğe neden oldu

Akçakoca'da sebebi henüz belirlenemeyen ve denizden geldiği belirtilen patlama sesi, vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 19:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Akçakoca Kaymakamı Aykut Pekmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede saat 12.20 sıralarında duyulan patlama sesi nedeniyle hafif sarsıntı yaşadıklarını söyledi.

Şu ana kadar kendilerine ulaşan net bir bilginin olmadığını ifade eden Pekmez, "Kandilli Rasathanesi'nin son deprem raporlarına baktığımızda ilçemizde ve bölgemize yakın yerlerde herhangi bir deprem tespit edilmedi. Yine dinamit patlatılmasına ilişkin herhangi bir kayıt veya bir iz de bulunmamaktadır" dedi.

Uçakların bazen ses hızını aşarak büyük bir patlama ve basınca neden olduğuna dikkati çeken Pekmez, "Bu vakalar zaman zaman başka bölgelerde de yaşandı. Bize ulaşan resmi bilgi olmamasına rağmen savaş uçaklarının ses hızını aşmalarından dolayı bu patlamanın yaşandığını düşünüyoruz. Şu anda halkımızın tedirgin olmasını gerektirecek herhangi bir durum yok" şeklinde konuştu.

Akçakocalı vatandaşlardan Murat Karadağ, patlama sesi duyduklarında kahvede oturduklarını belirterek, gürültüyle birlikte bir sarsıntının yaşandığını söyledi.

İlçede berberlik yapan Cengiz Yemenici de tıraş yaptığı sırada meydana gelen gürültüden dolayı camlarının sallandığını ancak gürültünün sebebini bilemediklerini kaydetti.

Muhabir: İbrahim Tezel / Onur Orhan

Yayıncı: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber