Bakan Hilmi Güler'den bomba gibi açıklamalar...

Haber Giriş : 07 Eylül 2005 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, son günlerde yaşanan tehlikeli eylmelerle ilgili bomba gibi bir açıklama yaptı. Güler, olayların gerekçesini ortaya koydu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve dünürü Orman Bakanı Osman Pepe TV8'de ilk bölümü ile ekrana gelen Erkan Tan'ın sunduğu 'Konuşabilir miyiz?' adlı programa konuk oldu.

Yakın bir zaman önce çocuklarını evlendiren iki bakan, mutlu bir evilik ve gündemdeki konular ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Stüdyoda bulunan bir bayan konuk, Bakan Güler'e, 'Türkiye'nin konumu nedeniyle ülkemizde petrol bulunduğunu biliyoruz. Neden bugüne kadar bu petrolü çıkarmak için hiçbir çalışma yapılmadı?' şeklinde bir soru sordu.

Güler bu soruya son günlerdeki olayları da içinde barındıran net bir yanıt verdi: "Kişilik olarak geçmişi fazla irdelemeyi sevmeyen, daha çok geleceğe dönük planlar yapan bir yapım var. Biz ülkemizde petrol bulunduğuna kesin olarak inanıyoruz. Bu yüzden de aramaları daha yoğun bir şekilde yapmak için kaynaklarımızı yüzde 400 oranında artırdık."

Son gülerde yaşanan olaylardan dolayı halka sağduyu çağrısı da yapan Güler, "Son günlerde yaşanan olayların sadece belirli bölgelerde çıkması bu petrol çalışmalarıyla ilgili olduğunu düşünüyoruz" dedi. Güler, konuyu daha fazla açmak istemedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber