Anayasa Mahkemesi'nin 3 asıl üyesi ant içti...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Eylül 2005 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin 3 asıl üyesi Serruh Kaleli, Osman Paksüt ve Şevket Apalak, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle ant içerek görevlerine başladılar.

Anayasa Mahkemesi'ndeki törene, Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Abdullah Gül, Yargıtay Başkanı Osman Arslan ile yüksek yargının üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Anayasa Mahkemesi'ne seçilen üyelerin, Anayasa'da tanımı yapılan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık ve Anayasa'nın laiklik ilkesi gereği kutsal din duygularının politikaya alet edilemeyeceği ilkelerine bağlılık çerçevesinde görev yapacaklarını söyledi.

Hukuk devleti ilkesinin gerçekleştirilmesi için onurlu ve sorumlu bir görev üstlenen yeni üyelerin Anayasa yargısının dışında, mahkemenin diğer görevlerini de mesleki deneyimleri ışığında en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inancını dile getiren Tuğcu, Apalak, Kaleli ve Paksüt'ün Anayasa Mahkemesi'e güç katacaklarını vurguladı.

Tuğcu daha sonra Kaleli, Apalak ve Paksüt'ün özgeçmişlerini okudu ve yeni görevlerinde başarı diledi.

Kaleli, Paksüt ve Apalak'ın sırayla ant içmelerinin ardından, Başkan Tuğcu her 3 üyeye cübbelerini giydirdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, törenin ardından Anayasa Mahkemesi'nden Başkan Tuğcu tarafından uğurlanırken, Erdoğan, Gül, Şahin, Arslan ve diğer bazı davetliler Başkan Tuğcu ile makamına bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber