Manavgat Sorgun Çamlığı'nda çıkan yangın söndürüldü

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dünyaca ünlü kumul orman Sorgun Çamlığı'nda çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sorgun Çamlığı'nda 2 noktada çıkan yangında çok sayıda çam ağacı zarar gördü. Yangına Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü ve Manavgat Belediyesi İtfaiye Amirliği 30 arazöz, 200 orman işçisi, çok sayıda yangın söndürme itfaiye aracı ve bir helikopter müdahale etti.

Sorgun Çamlığı'na gelen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip etti.

Başkan Şükrü Sözen, Sorgun Çamlığı'nda çıkan yangının duyarlı vatandaşlar tarafından kısa sürede bildirilmesi sayesinde hızlı müdahale ile etrafa yayılmasının önüne geçildiğini söyledi. Sözen, "Duyarlı vatandaşların Sorgun Çamlığı'nda çıkan yangını haber vermesi yangının geniş bir alana yayılmasını önledi." dedi.

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ise yangının helikopter ve çok sayında orman işçisinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldüğünü söyledi.

Jandarma, sabotaj olma ihtimaline karşı bölgedeki güvenlik kameralarından orman içine giriş ve çıkışları incelemeye aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber