Burhaniye'de organik pazar kurulacak

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Organik Pazar kurulacağı açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pazartesi günleri kurulacak pazarda 22 tezgahın yer alacağını açıklayan Belediye Başkanı Fikret Akova, pazarda yaylalarda üretilen ürünlerin yer alacağını söyledi.

Burhaniye'de her Pazartesi kurulan ilçe pazarında organik ürünlerin satıldığı 22 tezgahtan oluşan Organik Pazar kuruluyor. Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Kent Konseyi, ve Turizm Çevre Çalışma Bölümü önderliğinde, Burhaniye Kaymakamlığı Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksek Okulu, Burhaniye Tarım İlçe Müdürlüğü ve Burhaniye Ziraat Odası katkılarıyla kurulacak olan pazar, Pazartesi günleri ilçenin kent pazarında köylü pazarı olarak bilinen alanda kurulacak.

Pazartesi günü pazarın törenle hizmete gireceğini bildiren Belediye Başkanı Fikret Akova, ?Yüzde yüz organik ürünlerden oluşan ve yetkili firmalardan alınan sertifikalı ürünler Pazartesi günü görücüye çıkacak. Sinekli ve Kır Yaylalarında üretilen doğal ürünlerin satışı bu pazarda yapılacak. Organik tarım yapan satıcılar pembe domates, ceviz, beyaz barbunya, taze fasulye, hububatlar çilek ve elma gibi ürünleri Burhaniyelilere sunacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber