8 Eylül 2005'in önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 08 Eylül 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan, Alman gazetecileri Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Almanya Federal Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Rühe'yi Merkez Bina'da kabul edecek.

2- ABD'nin Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'ne resmi katılımı dolayısıyla Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Koşaner ve ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Jones'un katılacağı imza töreni düzenlenecek.

3- Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök'ü Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- AB Dönem Başkanı İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Straw, Londra'da, Kamu Siyaseti Araştırmaları Enstitüsü'nde "Türkiye'nin AB Üyeliği Meselesi" konulu konuşma yapacak.

5- Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

- Toplantıdan önce Yüksek Kurul kararı doğrultusunda başlatılan kamu kuruluşlarının araştırma projeleri için imza töreni düzenlenecek.

6- New York'ta bulunan TBMM Başkanı Arınç, BM çatısı altında düzenlenen II. Dünya Parlamento Başkanları Konferansı'nda konuşma yapacak.

- Arınç, Moğolistan ve Kuveyt parlamento başkanlarıyla ikili görüşmelerde biraraya gelecek.

7- İzmir Enternasyonal Fuarı, 74. kez kapılarını açıyor...

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, İEF nedeniyle kentte bulunan yabancı delegasyon için kahvaltılı toplantı düzenleyecek.

- Lozan Meydanı'nda düzenlenecek törenle başlayacak fuarın açılışına, Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun'un yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Koç da katılacak.

- Fuar'da Onur Konuğu ülke Tunus'un yanı sıra 22 ülkeden bakanlık düzeyinde temsilci yer alacak.

8- TÜPRAŞ ihalesinde sona doğru...

- Teklif veren firmalar ile bire bir görüşmelere başlanıyor.

- TÜPRAŞ ihalesinde alıcı firmaların vadeli ödeme isteği durumunda, yüzde 50'si peşin 2 yılda ödeme imkanı tanınacak, yıllık yüzde 7 faiz uygulanacak.

9- Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Giorgianni başkanlığındaki heyet, gözden geçirme görüşmeleri kapsamındaki temasları çerçevesinde Türkiye İhracatçılar Meclisi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türkiye Bankalar Birliği yönetimi ile İstanbul'da bir araya gelecek.

10- Devlet Bakanı Aydın, Hollanda'nın Soesterberg kasabasında düzenlenen, "Din; İnsan Hakları, Kalkınma ve İşbirliği için Kaynak" adlı uluslararası konferansa katılacak ve konuşma yapacak.

11- Devlet Bakanı Tüzmen, Washington'daki temasları çerçevesinde ABD Ticaret Bakanı Carlos Guiterrez, ABD Ticaret Temsilcisi Rob Portman ve Gümrük Komiseri Robert Bonner'le görüşecek.

12- Estonya Cumhurbaşkanı Rüütel, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Camii'ni ziyaret edecek.

- Konuk Cumhurbaşkanı Rüütel, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Isuzu Kamyonet fabrikası ile Anadolu Sağlık Merkezi'nde incelemelerde bulunacak.

- Rüütel, akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak.

13- Eski Başbakan Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Taner'in Yüce Divan'da yargılanmalarına devam edilecek.

14- Tasarrufu Teşvik Hesabı 7. taksit nema ödemelerine başlanıyor.

15- Siyasi partilerden...

- DYP Genel Başkanı Ağar, TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gülle, Beylikdüzü Tüyap'ta süren CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'nda yer alan partisinin standında basın toplantısı yapacak.

- DSP Genel Sekreteri İçli, partisinin Rize İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

16- TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Dülger, Almanya Dışişleri Komisyonu Başkanı Volker Ruhe ile görüşecek.

17- Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Sharif Ali Zu'bi, Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis üyeleriyle bir araya gelerek, Ürdün'deki işbirliği ve yatırım olanaklarını görüşecek.

18- Kardemir'in ray ve profil haddehanesi modernizasyon projesinin imza töreni, Almanya'nın Hamburg kentinde yapılacak.

19- Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Büyükanıt, Bakü'de, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Turan Moralı'nın vereceği resepsiyona katılacak.

20- Anadolu Ajansı (A.A) ile Kuveyt Haber Ajansı (KUNA) arasında işbirliği anlaşması imzalanacak.

21- Dünya okuma yazma günü dolayısıyla çeşitli illerde etkinlikler düzenlenecek.

22- DİSK Yönetim Kurulunca konfederasyon genel merkezinde 12 Eylül'ün 25. yıldönümüne ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

23- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Filistinli işadamları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret edecek.

24- İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Eylül ayı olağan toplantısında ekonomik ve mesleki konular ele alınacak.

25- Yapı Kredi Bankası 61 yaşında...

- Yapı Kredi Bankası Genel Müdürü Reha Yolalan:

- "Yapı Kredi, 3 yılı aşkın bir süredir zorlu ve farklı koşullar altında faaliyet göstermek durumunda kalmıştır. Böylesine bir dönemde bile, Yapı Kredi adının gücü ve toplumsal kabulü sayesinde bankamız önemli bir yara almadan yoluna devam etti."

- "Önümüzdeki dönemde Yapı Kredi, yapısında barındırdığı tüm olumlu vasıflarının sayesinde piyasada her zamanki konumu olan liderliğe geri dönecektir."

26- Toplantı... Fuar... Ziyaret... Panel...

- Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından İstanbul'da "Türkiye'de Sermaye Gereksinimi ve Dış Ticaretin Finansmanı" konulu "3. Yabancı Sermaye Arenası" toplantısı düzenlenecek.

- New York'ta bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, BM'de düzenlenen Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Dünya Konseyi toplantısına katılacak.

- CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı ve Bilişim Zirvesi 2005 İstanbul'da devam ediyor.

- Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Keskin, İzmit Ticaret Odası'nda "Türk Bankacılık Sistemindeki Son Gelişmeler" konulu tebliğ sunacak.

- Ordu'da bölge illerinin ziraat odaları başkanlarının katılacağı toplantıda, fındıkta yaşanan soranlar ele alınacak.

- Hayvan Besleme Bilim Derneği'nce düzenlenen, "Türkiye'de Sağlıklı Tavuk Eti Üretimi ve Gıda Güvenliği" konulu panel, Çukurova Üniversitesi'nde yapılacak.

- Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Yapı ve Kredi Bankası arasında kredi protokolü imzalanacak.

27- 28. Dünya Büyükler Judo Şampiyonası, Mısır'ın başkenti Kahire'de başlıyor.

- 4 gün sürecek şampiyonanın ilk gününde, erkeklerde artı 100 kiloda Selim Tataroğlu, bayanlarda da 78 kiloda Seda Karadağ tatamiye çıkacak.

28- Teniste uluslararası organizasyonlar...

- Sezonun 4. ve son "Grand Slam" mücadelesi olan 125. ABD Açık Tenis Turnuvası'na, New York kentinde devam ediliyor.

- 57. Uluslararası TED Open Turnuvası, İstanbul TED Kulübü Kortları'nda sürüyor.

29- Turkcell Süper Ligi'nde 5. hafta maçlarında görev yapacak hakemler, hakem gözlemcileri ve federasyon temsilcileri, Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber