OKS'de 3. yerleştirme olacak mı?

Haber Giriş : 08 Eylül 2005 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu liseleri, fen liseleri ve OKS ile öğrenci alan diğer liselerde, 2. Yerleştirme Sonuçları, dün açıklandı. Bazı okullarda puanlar düşerken, bazılarında da yükselmeler oldu. OKS ile öğrenci alan okullarda kayıtlar, 11 Eylül akşamına kadar devam edecek. Bu arada kolejlerde ve devamında anadolu liselerinde çok fazla olmasa da önemli açıkların kalması bekleniyor. Bu durumda üçüncü bir kayıt dönemi açılacak mı? Açılmayacak mı? Şu anda velilerin en çok merak ettikleri soru bu. Bakanlık yetkilileri, kılavuza göre yeni bir kayıt döneminin olmadığını söylüyorlar. Ama kayıt sonrasını bekleyelim, son durumu bir görelim diyenler de var.

Giriş sınavlarının borsa'dan hiç farkı olmadığı dün bir kez daha ortaya çıktı. Hangi okullarda puanların hangi oranda yükseleceği ya da düşeceği konusunda hiç bir kriter yok. Düşecek denilen okullarda puanlar yükseldi. Yükselecek denilenlerde düştü. Tercihler konusunda da benzer oluşumlar yaşandı. En çok ilgi görmesi beklenen okullar değil, farklı okullar daha yüksek tercih aldılar.

Örneğin en yüksek puanlı okullardan Galatasaray ve İstanbul Lisesi'nde puan düşüşü çok sınırlı kaldı. Galatasaray 1.269, İstanbul Lisesi ise 2.004 puan düştü, Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki puan düşüşü ise 0.512 oranında oldu. Semiha Şakir Anadolu Lisesi ise bu konuda rekor kırdı. Puanı sadece 0.039 düştü.
Puan artış rekorunu ise İstanbul'da 30.44 puanla Çatalca Anadolu Lisesi kırdı. Onu 27.188 puanla Hadımköy Örfi Çetinkaya Anadolu Lisesi izledi.
Puanı düşen okullar kategorisinde de ilginç inişler oldu. Örneğin Şişli Anadolu Lisesi 23 puan birden düşerken, Yeşilköy Anadolu Lisesi de 20 puan birden indi. 28 kontenjan açığı bulunan ve taban puanı 384 olan Kartal Anadolu Lisesi'nin listede hiç yer almaması da ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekti.
Anadolu liseleri arasında en fazla tercihi ise puanı fazla yüksek olmayan Bağcılar Akşemsettin Anadolu Lisesi ile Prof. Faik Somer Anadolu Lisesi aldı. Her iki okulu da 6 binin üzerinde öğrenci tercih etti.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber