Elbistan'da 40 bin öğrenci için ders zili çaldı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yeni eğitim dönemi 40 bin öğrenci ve 2 bin öğretmen ile başladı. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının başlaması dolayısıyla önce Atatürk Anıtında daha sonra da Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde tören düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törene İlçe Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkan Vekili Hacı Götürler, Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Ahmet Eskin, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferruh Kılıç, Tapu Müdürü S.Ali Çam, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı. Açılış törenine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Arıkan, yeni eğitim-öğretim yılının güzelliklere vesile olmasını diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, ?2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının ilk günü. Bugün yaklaşık 40 bin öğrenci ve 2 bin 500 eğitim çalışanımızla eğitim-öğretim yılını açmış bulunmaktayız. Eğitim-öğretim faaliyetleri gelecekteki dünyadaki yerlerini belirlemeleri adına çok önemlidir. Okullarımızda yapılan faaliyetler ve donanımları; onları geleceğe hazırlamada onların dünyadaki ve toplumdaki toplumların da dünyadaki yerini belirlemede çok önemlidir. Bunu bilerek bunun heyecanıyla bugün 2012-2013 eğitim-öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. İlçemiz her yıl SBS'de ve LYS'de kendi emsallerinin üzerinde bir performans gösteriyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu performansımız artarak devam edecektir.? dedi. Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: ?İnsan yaptıkları işleri önemsedikçe o işte başarılı olurlar. İşi takip ettikçe başarı artar; yoksa başarı kendiliğinden gelmez. Heyecan duymak, işe sahip çıkmak vatanı sevmekle birebir alakalıdır. Slogan dönemi bitmiştir. Herkes vatanını yaptığı iş kadar sever. Herkes, yaptığı iş kadar değerlidir ve vardır. İnsanlar yaptıkları işe, bulundukları yere ve konuma ne kadar sahipseler, orayı ne kadar dolduruyorlarsa misyonları o kadar geçerlidir. Yoksa söylem, slogan bunlar artık geçerli değildir. Herkesin kendisini bu bağlamda gözden geçirmesini ben eğitim-öğretim yılının ilk gününde yeniden tavsiye ediyorum. Herkese başarılar diliyorum.?

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik'in adından öğrenciler şiirler ve eğitimin önemine dair konuşma yaptılar. Program sonunda ise geçen yıl anaokulunda olan öğrenciler, bu yıl ilk kez anaokuluna başlayan miniklere çiçek vermesiyle son buldu. Bu yıl eğitim-öğretim yılının ilk dönemi 25 Ocak 2013'te sona erecek. Yarıyıl tatili 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak. 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 11 Şubat 2013'te başlayacak ve 14 Haziran 2013'e kadar sürecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber