Yıldırımhanlı öğrenciler gözlemevinde uzayın derinliklerini inceleyecek

Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencileri ?Uzay Bilimleri Araştırma ve Gözlemevi' ile uzayın derinliklerini inceleme imkânı bulacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in en kapsamlı imkânlarına sahip olduğu belirtilen gözlemevinin kapıları akademisyenlere, araştırmacılara, öğrenci, öğretmen ve amatör gözlemcilere açılarak bilime katkı sağlanması hedefleniyor.

Özel Yıldırımhan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Murat Tunç, kentte tek olma özelliğini taşıyan okullarının yeni dönemde yenilenen yüzüyle velilerin büyük beğenisini kazandığını belirtti.

TÜBİTAK bilim olimpiyatlarında defalarca dünya ve Türkiye dereceleri elde ettiklerini hatırlatan Tunç, yeni yatırımları ile öğrencilerin daha fazla araştırma yapma imkanına sahip olacaklarını ifade etti. Genç bilim insanlarını erken yaşta keşfederek, doğru yetiştirilmelerini önem verdiklerini vurgulayan Tunç, genç beyinlerin bilime ve teknolojiye olan ilgilerinin artırılması, doğru eğitim almalarının sağlanması, veli ve öğretmenlerin bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanan programlarını da yeni eğitim-öğretim yılında hayata geçireceklerini kaydetti.

Okullarındaki en dikkat çeken yeniliklerden birisinin ise ?Uzay Bilimleri Araştırma ve Gözlemevi' olduğuna dikkat çeken Tunç, yapım çalışmaları süren gözlemevinin Mersin'in en kapsamlı imkânlarına sahip olacağını kaydetti. Tunç, gözlemevinin tamamlandığında araştırma yapmak isteyen bilim adamları, öğrenci ve amatör gözlemcilere kapılarını sonuna kadar açarak bilime hizmet edeceğini dile getirdi

Gözlemevinin yanı sıra Fatih Projesi kapsamında akıllı tahtalar, yenilenen laboratuvarlar, proje ve olimpiyat sınıfları, sportif alanlar ile okullarının yeni yüzüne kavuştuğunu anlatan Tunç, fen lisesinin yenilenen binasıyla başarı hedeflerini daha da yukarı taşıdıklarını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber