İnönü Üniversitesi, Azerbaycan'da iki kurumla işbirliği protokolü imzaladı

İnönü Üniversitesi, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi ve Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi'nden yapılan duyuruya göre, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi ile imzalanan protokolle, tıbbın çeşitli alanlarında teorik bilgileri arttırmak ve pratik beceriler edinmek amaçlanıyor.

Protokol kapsamında Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi'nden seçilmiş farklı uzmanlık alanlarını içeren ekip, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne gelmek için özel olarak görevlendirilecek. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin profesör ve doçentlerden oluşan uzman grubu, belli aralıklarla Azerbaycan'a gidecek, Devlet Gümrük Komitesinin Tıp Hizmet İdaresi çalışanlarına farklı konularda en son muayene ve tedavi yöntemlerinin nasıl kullanıldığını öğretecek.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi ile İnönü Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolüyle de iki üniversite arasında araştırma ve eğitsel yaklaşım teşvik edilecek.

Protokolle, mevcut ilişkileri geliştirmek, araştırma sonuçlarının ortak kullanımına olanak sağlamak ve bunları yayınlamak, tarafların eğitsel yaklaşımlara ilişkin deneyimlerini bilimsel organizasyonlarda birbirlerine aktarımlarını sağlamak amaçlanıyor.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber