Kars'ta okullar güvenli ellerde

Kars'ta 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü'nce ?Okul Polisi? projesi kapsamında öğrencilerin eğitim-öğretim huzurlu bir ortamda sürdürmeleri için bir takım önlemler alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 20 Eylül 2007 tarihinde imzalanan "Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu Ve Önleyici Tedbirlerin alınılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü" ne istinaden, Kars Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen ?Okul Polisi Projesi? kapsamında kent merkezinde 39 okul emin ellerde bulunuyor.

Konuyla İlgili olarak açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir; ?Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2007 imzalanan bir protokol gereği, çocuk ve gençlerin daha huzurlu ortamda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmelerini sağlamak, bu hizmetlere ilişkin koruyucu önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirlerini almak bu yönde ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak amacıyla imzalanan bir protokol var. Okullarda güvenli eğitimin sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici güvenlik tedbirlerinin artırılmasına ilişkin protokol, bu protokol gereği 2007 yılından beri ilimizde de ilk ve orta dereceli okullarda bir takım tedbirler almaktayız? dedi.

Her okulda okuldan sorumlu birim amiri bulunduğunu ifade eden Emniyet Müdür Yardımcısı Aydemir; ?Her okuldan sorumlu bir amirimiz var. Bu şube müdürü, emniyet amiri komiser sınıfında, ayrıca bu okullarda görevli 2'şer tane de personelimiz söz konusu. Bu personelimiz okul idarecileriyle sürekli koordine halinde özellikle güvenlikle ilgili sorunları yetkililerden, öğrencilerden bire bir dinleyerek çözüm üretmeye çalışmaktayız. Ayrıca okullarla ilgili önemli bir faaliyetimiz her okula mümkün olduğunca ekip, görevlendirmeye çalıştık. İlimizde bilindiği üzere 39 tane ilköğretim ve lise bulunmakta. Bunlar olayların çoğunlukla meydana geldiği okullara özellikle bir ya da birden çok ekip görevlendirmeye çalıştık? diye konuştu.

Kars'ta okullarının güvenli ellerde olduğunu belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir, daha sonra özetle şunları söyledi:

?Kars'ta 39 okul içerisinde 20 okulumuzda bu anlamda personelimiz görevli yani okulların giriş ve çıkış saatlerinde 20 okulumuzun önünde resmi ya da sivil ekibimizi görebileceksiniz. Bu personelimiz okulların önünde bekleyen, okulla ilgisi olmayan okul öğrencilerini, okul öğretmenlerini rahatsız eden şahıslarla ilgili uygulamalar yapmak üzere görevli ayrıca okul içerisi ve çevresinde meydana gelebilecek muhtemel olaylara karşı müdahale etmek üzere hazır bulunmaktalar.?

Kars'ta bulunan 39 ilk ve lise dengi okulda, görevli polislerin bulunması aileler arasında da memnuniyetle karşılanıyor. İl Emniyet Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği ?Okul Polisi? projesi kapsamında çocuklarının gönül rahatlığıyla okula gönderdiklerini ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber