Suriyelilere de çadır kentte eğitim başladı

Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye'nin Cevdetiye beldesine kurulan çadır kentte de Suriyeli mültecilerin çocukları için eğitim başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çadır kent'ten sorumlu Vali Yardımcısı ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, 10 bin kişilik çadır kentte dün itibariyle 4 bin 500 civarında Suriyeli'nin bulunduğunu ve Türkiye'de eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte çadır kentte de eğitim öğretime başlandığını söyledi.

Uzunparmak, ?Şu an çadır kentte bulunan misafirlerimizden 16 ile 45 yaş grubundaki 140 bayan, 81 erkek olmak üzere toplam 221 kişiye gruplar halinde okuma yazma kursu vermeye başladık. Buradaki Suriyeliler Türkmen oldukları için Türkçe biliyorlar. Ama okuma yazma konusunda sıkıntıları var. Okuma yazma kursları açarak bu alandaki sıkıntılarını da gidermiş olacağız.? dedi.

Okuma yazma kurslarının dışında Halk Eğitim Merkezi ile birlikte çeşitli konularda el becerisi kursları da düzenleyeceklerini belirten Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, ?İlerleyen günlerde kuaför, kreş, iğne oyası, el nakışları, şiş örgücülüğü, kadın üst giyim, iletişi, bilgisayar ve spor alanlarında halk eğitim bünyesinde kurslar açacağız.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber