Velilerden 'taşımalı' isyan

Sultanbeyli'de, deprem nedeniyle tadilata alınan Anafartalar İlköğretim Okulu öğrenci ve velileri, servislerle başka okula gitmekte yaşadıkları zorluklara isyan ediyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Veliler, aksaklıklar nedeniyle uzun süre beklemek zorunda kalan çocukları için endişelerini dile getiriyor.

İstanbul'da İl Özel İdaresi'nin kararı ile tadilata alınacağı söylenen okullardan biri de Sultanbeyli'de 2 bin 500 öğrencili Anafartalar İlköğretim okulu. Yeni eğitim yılına okullarında başlayamayan öğrenciler, her gün onlarca servis minibüsü ve otobüsü ile yakınlardaki Beyazıt İlköğretim Okulu'na taşınıyor. Saat 12.30'da ders başlamasına rağmen veliler, çocuklarını saatler öncesinden servislerin hareket edeceği Anafartalar İlköğretim Okulu'na getiriyor. Öğretmenler de saatler öncesinden okulun bahçesinde hazır bulunarak öğrencilerin gruplar halinde servislere binmelerini sağlıyor. Sabah 10.00 sıralarında okul bahçesinde toplanmaya başlayan öğrenciler, 12.30'da Beyazıt İlköğretim okulundaki derse ancak yetişebiliyor.

Basın mensuplarına dert yanan veliler, taşımalı sistemin büyük aksaklıklarla yürütüldüğünü söyledi. Sistemden şikayetçi oldukların belirten veliler, servislerin kalkacağı Anafartalar İlköğretim Okulu'na sabah saatlerinden itibaren gelmeye başladıklarını kaydederek, çocukların servislere bindirilmesi işleminin saatler aldığını ifade etti. Çocukları için endişelendiklerini söyleyen veliler, servis araçlarının sayısal olarak da yetersiz olması nedeniyle saat 18.00'de dersi biten öğrencinin saat 20.00'den sonra geri getirildiğini kaydetti. Veliler, havaların iyi olması nedeniyle çocukların şimdilik bu duruma katlandıklarını ancak yaklaşan kış nedeniyle endişeli olduklarını vurguladılar.

Öte yandan, öğrencilerin eğitim görecekleri okula sağ salim ulaşmasındaki en büyük sorumluluğa sahip olan okul müdürü ve diğer öğretmenlerin çabaları da dikkatlerden kaçmadı. Trafik açısından hiçbir önlemin alınmadığı caddede okul müdürünün bir trafik polisi veya zabıta görevlisi gibi servis trafiğini yönlendirmeye çalıştığı görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber