İzmir'den ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla İzmir'den hacca gidecek olan 2 bin 229 adaydan 300 kişilik ilk kafile dualarla uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adnan Menderes Havalimanı'nda toplanan hacı adaylarını aileleri ve yakınları yalnız bırakmadı. İzmir Müftülüğü tarafından ilk hacı kafilesi için havalimanında uğurlama töreni düzenlendi. İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, "İzmir'de bu yıl için başkanlığımıza hacca gitmek üzere 36 bin 400 başvuru yapıldı. Ancak kontenjan sıkıntısı nedeniyel bu başvurulardan ancak 2 bin 229 vatandaşımız hacca gidebilecek. Daha sonra 14 kafilemizi daha kutsal topraklara uğurlayacağız. Başkanlığımıza ülkemiz genelinde 1 milyonu aşkın hac kaydı yaptırıldı ancak bunlardan da sadece 76 bin kişi hacca gidebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim asıl gayemiz, ömründe bir kez hacca giden vatandaşlarımızın hac ibadetini eksiksiz, dini vecibeleri yerine getirerek sağlık ve afiyet içinde tekrar sevdiklerine, vatanlarına kavuşturmak" dedi.

Uğurlama töreninde Kuran-ı Kerim de okundu. İlk kafileye başkanlık eden Bornova İlçe Müftüsü Muhammet İnceoğlu, kafiledeki hacı adaylarına dua ettirdi. Son derece heyecanlı olan hacı adayları ise bu duyguyu herkesin yaşaması gerektiğini söyledi. Kafile saat 03.00'teki uçakla kutsal topraklara hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber