Liselerde ?polis abi' dönemi

Haber Giriş : 10 Eylül 2005 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri'de yeni bir uygulamayla, liselerde ?polis abi' dönemi başlatıldı. Okullarda görevlendirilen polisler, öğrencileri her türlü zararlı alışkanlıktan uzak tutmaya çalışacak

YENİ öğretim döneminde, Kayseri'deki 13 lisede ?'polis ağabey''ler görev yapmaya başlayacak. Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, okulların açılacak olması nedeniyle bazı tedbirler aldıklarını, öğrenci yoğunluğu fazla olan 13 lisede ise sivil polis ekiplerinin görevlendirileceğini ifade etti.

?Polis Ağabey'' uygulamasıyla hem öğrencilerin korunacağını, hem de çevreden gelebilecek zararların önleneceğini belirten Özdemir, ?'İhtiyaç olursa kadın polisleri de ?'polis abla'' olarak da görevlendireceğiz? dedi. Okullarda görevlendirilen polislerin öğrencileri her türlü zararlı alışkanlıktan, uyuşturucudan ve diğer zararlı maddelerden uzak tutmaya çalışacağını vurgulayan Özdemir, uygulamayla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

?Narkotik şube ekiplerimiz de liselerde öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarını sürdürecek. Polis ağabeyler ayrıca öğrencilerin her türlü sorununa çözüm bulmak için gayret sarfedecek. Gerektiğinde sorunlu öğrencinin ailesiyle görüşecek, okul idaresiyle işbirliği yapacak, öğrencileri dışardan gelebilecek her türlü zararlı alışkanlıktan koruyacak. Uygulama ile okul içerisinde ve çevresindeki suç olaylarında büyük azalma olacaktır.''

50 bıçak bulundu

Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, okulların çevresini mesken edinen bazı gençlerin, öğrencilere zaman zaman zarar verebildiklerini de belirterek, ?'Okulların çevresinde de denetimlerimiz sürecek. Okullara yakın bölgelerde bu hafta yaptığımız kontrollerde, yaşları 16-22 arasında değişen 50 kişinin üzerinde bıçak bulduk. Bu kişiler hakkında adli işlem yapıldı. Kafe ve internet kafe gibi yerler ile öğrenci servislerinin denetimleri de devam edecek'' dedi.

Veliler beklemesin

Velilerin okula yeni başlayan çocuklarını birkaç gün ya da daha uzun süreyle okul önlerinde beklemesinin, çocuğun okula alışmasını zorlaştırdığı bildirildi. Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitim Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Uzman Nalan Kuru Turaşlı, okula yeni başlayan çocukların ailelerinin, çocuklarını çeşitli sebepler yüzünden okul önlerinde beklediğinin ya da teneffüslerde sürekli görüştüklerini söyledi. Bu durumun, daha çok okul öncesi eğitim almamış çocukların ebeveynlerinde görüldüğünü dile getiren Turaşlı, ?'Veliler okula yeni başlayan çocuklarını okul önlerinde günlerce beklemesin. En fazla 3 gün gitmeleri yeterli. Bekleme süresi arttıkça çocuğun okula alışma süresi de artar? dedi.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber