Mamak'ta gezici anaokulu hizmet vermeye başladı

Mamak Belediyesi tarafından AB Projesi kapsamında uygulanmaya başlanan 'Dezavantajlı Bölgelerde Gezici Eğitim Otobüsü Projesi' hizmet vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl AB Projesi kapsamından çıkarılarak Mamak'ta 9 mahallede uygulanacak gezici anaokuluna kayıtlar devam ediyor. Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesini amaçlayan projeden yararlanmak isteyen aileler, Misket Mahallesi Pazaryeri, Kutlu Mahallesi Pazaryeri ve Karaağaç Mahallesi Sağlık Ocağı yanında bulunan gezici eğitim otobüsüne başvurularını yapacak.

Proje ile amaçlarının çocukları okula hazırlamanın yanı sıra anaokulu eğitiminin de yaygınlaştırılması olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, projenin vatandaşlar tarafından çok benimsendiğini kaydetti.

Akgül, "Eğitim, belediyemizce en çok önem verdiğimiz alanlardan birisi. Mamak'ta okul öncesi eğitim almayan ve sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerde yaşayan ailelerimizin çocuklarına okul öncesi eğitim vermeyi hedefleyen projemizde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da tam donanımlı bir otobüs anaokulu oluşturduk. Projemiz vatandaşlarımız tarafından çok benimsenmişti. Eğitimin küçük yaşlarda başlamasına olan inancımızla projeyi yeninde başlattık. Uygulamaya koyduğumuz anaokulumuz ile amacımız gelecek nesillere şekil vererek, çocuklarımızı okula hazırlamak. Eğitim ana kucağında başlar, okulda devam eder. Bu güzel çalışma tüm çocuklarımıza hayırlı olsun.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber