Metrobüs yolunda feci kaza: 1 ölü

Bahçelievler E-5 Karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen bir kişi, metrobüs yoluna girdi. Şahısa 34C Beylikdüzü-Cevizlibağ seferini yapan metrobüs çarptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Saat 22.00 sıralarında E-5 Karayolu Çobançeşme mevkiinde meydana geldi. Yenibosna istikametine geçmeye çalışan ve üzerinden kimlik çıkmayan 50 yaşlarındaki bir erkek şahıs, yolun karşısına geçmek istedi. Metrobüs yoluna aniden atladığı iddia edilen vatandaşa, Nihat E. yönetimindeki Cevizlibağ istikametine gitmekte olan 34C sefer sayılı metrobüs çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaklaşık 60 metre sürüklenen şahıs kanlar içinde kalarak olay yerinde hayatını kaybetti.

Metrobüs sürücüsü Nihat E.'nin yayayı fark edemeyerek çarpması sonucu hemen fren yaparak metrobüsü durdurmaya çalıştığı, ancak yaklaşık 60 metre sürükledikten sonra metrobüsü durdurabildiği öğrenildi. Daha sonra araçtan inen Nihat E., metrobüsün alt kısmında yaklaşık 50 yaşlarında bir erkek cesedi ile karşılaştı.

Metrobüste yolculuk yapan vatandaşların ihbarı ile olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri metrobüs altında sürüklenen ve kimliği belirlenemeyen vatandaşın, sıkıştığı yerden cansız bedenini çıkartırken olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından hayatını kaybeden vatandaşın cesedi ambulans ile Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Olayın ardından Metrobüs sürücüsü Nihat E.gözaltına alınarak Yenibosna 75.Yıl Polis Merkezine götürüldü.

Kaza sonrası olay yerine gelen polis ekipleri inceleme yaparken, trafik ekipleri de muhtemel ikinci kazayı önlemek için metrobüs geçişlerini kontrollü şekilde sağladı.

Metrobüsün içerisinde bulunan olayın görgü tanıklarından bir vatandaş ?Tam havaalanı kavşağını geçer geçmez yaklaşık 50 ile 75 metre arasında bir sürüklenme oldu. Biz zar zor durabildik Zaten baya bir sarsıldı metrobüs. Metrobüsten indik bir şey mi oldu diye, çünkü bizim önde oturan bayanların yüzü bayağı bir kan oldu. Birisine çarptık dediler. Biz zaten o anda göremedik. Biz indik arkada bulunan metrobüs durdu. Baktık, iki sıra bir kan izi var. Belli tekrar koşa koşa bizim bulunduğumuz metrobüse geldik. Baktık ön tekerleğin altında biri yatıyor. Mecburen bütün yolcular indi. Zaten o anda da itfaiye, Hızır acil ve polisi aradık. 5 dakika içerisinde geldiler, sonra da şahısı çıkardılar. Bir anda demir korkuluklardan metrobüs yoluna atladı 'dedi.

Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber