Anıl Bakar için ümitler tükendi

Valla Kanyonunda kaybolan Anıl Bakar için ümitler tükenirken, kanyon Bakar'ın cesedini 35 gündür vermedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ramazan Bayramı için İstanbul'dan Pınarbaşı ilçesine geldikten sonra Muratbaşı köyü Valla Kanyonu'nda kaybolan dağcılardan Anıl Bakar'ı arama çalışmaları tamamlanırken, cesedine hala ulaşılamadığı belirtildi.

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesindeki Valla Kanyonu'nda kaybolan 6 kişilik dağcı guruptan 5'i kurtarılırken, Anıl Bakar ayağı kayması sonucu kanyona düşerek hayatını kaybetmişti.

Anıl Bakar için ilk önce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi arama kurtarma çalışması yaptı. Ardından Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) Valla Kanyonunda çalışma yaparken, daha sonra Kanyon Araştırma Derneği (KAD) ve son olarak Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Anal Bakar'a ulaşmaya çalıştı. Bütün girişimlere rağmen Anıl Bakar'a ulaşılamadı.

Yetkililer, Anıl Bakar'a ait Valla Kanyonu'nda hiçbir ize ve eşyaya rastlamazken, cesedin kayaların altında mağaralara giden su yollarına takılıp kaybolduğu ve buralara da girilmesinin son derece tehlikeli olduğundan dolayı cesede ulaşılamadığını bildirdi.

REHBERSİZ GEÇİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Pınarbaşı'na bağlı Muratbaşı köyü sınırları içinde bulunan Valla Kanyonu'nun, sarp kayalıklarında kartal, akbaba, atmaca, doğan gibi yabani hayvanları barındırdığı, teçhizatsız ve rehbersiz geçilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

İKİ YIL ÖNCE 12 DAĞCI 22 SAATTE KURTARILMIŞTI

2010 yılında da Valla Kanyonu'na giren 12 kişi, kaybolduktan 22 saat sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Kastamonu Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından kurtarılmıştı. - Kastamonu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber