Kore gazisi öğrencilere anılarını anlattı

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde Ufuk Bilge İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri 'Gaziler Haftası' nedeniyle Kore Gazisi Ahmet Akman'ı evinde ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6. sınıf öğretmeni Süleyman Göztepe eşliğinde bir minibüsle gazinin evine giden öğrenciler, Kore Gazisi Ahmet Akman'ın ve eşinin elini öpüp çiçek verdi. Gazi Akman da çocuklara şeker ikramında bulundu. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Ahmet Akman, tarihten ve yaşadıklarından bahsetti. Akman, ?1949 yılı 10. ayında asker oldum. 1950 yılı Ağustos ayında ise Kore harbi için 27 günlük bir vapur yolculuğundan sonra tren ile yola devam ettik. Vapur yolculuğunda beyaz kuşları gördüğümüzde yaklaşık yarım saat içinde bir karaya yaklaştığımızı anlardık. Yunus balıkları denize düşen arkadaşlarımızı köpek balıklarına karşı korurdu ve saldırmasını engellemek için etrafını sararlardı. 1951 Kasım ayında gazi olarak vatanımıza geri döndük." dedi.

Kolej öğretmenlerinden Süleyman Göztepe "Eğer onlar ve şehitlerimiz olmasaydı şu an bu vatanda rahat gezemiyor olabilirdik. Türk milleti olarak bu vatanı biz onlara borçluyuz. Vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı ile tarih boyunca vatan toprağını canından üstün tutarak bizlere armağan eden gazilerimize minnet duygusu ve teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber