Manavgat'ta 3 ayda 20 dönümlük ormanlık alan yandı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3 ay içinde çıkan 11 orman yangınında 20 dönümlük alan zarar gördü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangınlara, çıktıktan ilk 20 dakika içinde müdahale edilerek, daha geniş bir alana yayılmasının önüne geçildiği bildirildi.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, muhtemel orman yangınlarına karşı 6 kuleden günün 24 saati gözetleme yapıyor. İlçe Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, Manavgat'ta 3 ay içinde küçük çaplı 11 orman yangının çıktığını, kısa sürede müdahale edildiği için toplamda 20 dönümlük alanın zarar gördüğünü söyledi. Yangını kontrol altına almada ilk 20 dakikanın çok önemli olduğunun altını çizen Hacıoğlu, Antalya'nın doğu bölgesinde çıkan yangınlara havadan söndürmeyi Manavgat Türkbeleni'nde konuşlanan helikopterle yaptıklarını kaydetti. Hacıoğlu, "Mevsim şartlarına göre bölgemizde orman yangını riski ekim ayı sonuna kadar etkisini sürdürecektir. Bölgemizde 3 ay içinde küçük çaplı 11 yangın çıktı, kısa sürede kontrol altına aldığımız için geniş bir alana yayılmasının önüne geçtik. Yangınlarda ilk 20 dakika çok önemli. İlk 20 dakikada kontrol altına alınan yangınlar kısa sürede söndürülüyor. Poyrazlı hava orman yangınları için çok büyük risk." dedi.

Köylerde anız yakılmasına karşı bilgilendirme çalışmalarının araksız sürdüğünü belirten Hacıoğlu, geçmiş yıllara göre bu sene kırsal alanda anız yakılmasında yüzde 65 oranında düşüş olduğunu söyledi. Bunda çiftçiyi bilinçlendirmenin yanında saman ve balya fiyatlarındaki artışın da etkisinin olduğunu belirten Hacıoğlu, Manavgat'ın 78 köyünde muhtarlar aracılığıyla hasat sonrası anız yakılmaması hususunda bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber