Vukovar ile Konak belediyeleri işbirliği anlaşması imzaladı

İzmir'in Konak ile Hırvatistan'ın Vukovar belediyeleri arasında, ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek amacıyla işbirliği anlaşması imzalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanat, kültür, toplum, sport, turizm ve ekonomi alanlarında işbirliğini geliştirme ve dostluğu pekiştirme amacı taşıyan anlaşmanın protokol imza töreninde Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, şehrin anahtarını Vukovar Belediye Başkanı Zeljko Sabo'ya verdi. Tartan ayrıca günün anısına bir de gümüş kahve takımı armağan etti. Hırvatistan eski Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic'e ise fahri hemşehrilik plaketi takdim etti.

Tanınmış bir siyasetçi olan eski Cumhurbaşkanı Mesic, kardeş şehir anlaşmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu, her iki ülkenin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Tartan da atılan imzayla Türkiye-Hırvatistan dostluğunun asırlar boyu yaşayacağını ifade ederek, ?Dostluk ve işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz. Bundan sonra turizm alanında da ilişkilerimizi daha sıkı devam ettirmeyi diliyorum. Balkanlar'da ve her iki ülke arasında sevgi, barış ve dostluk rüzgârları estiriyoruz.? dedi. Başkan Sabo ise İzmir'de çok sıcak ve dostlukla karşılandıklarını ifade ederek, ?Belediye başkanı olarak dünyanın pek çok yerine ziyaretlerde bulundum ama hiçbir yerde böyle sıcak karşılanmadık. O sebeple kardeş şehir protokolünü sizinle imzalamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Vukovar şehrinin kapılarını sizlere açmak istiyoruz.. Her iki tarafta da karşılıklı köklerimiz var. Kültürel ve sanatsal birlikteliğimizi yaşamın her alanına yaymalıyız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber