İzmir 2014-2018 Bölge Planı'nın hazırlık toplantısı yapıldı

2014-2018 İzmir Bölge Planı'nın altyapısını oluşturacak bölgesel analizleri yapan kamu, özel ve sivil toplum kesimleriyle üniversite temsilcileri, hazırlık toplantısında biraraya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Plan hazırlıkları, Kalkınma Bakanlığı'nın yetki devrettiği İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından koordine edilecek. EBSO'da düzenlenen toplantıda Kalkınma Bakanlığı, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Zafer Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bankası ve TEPAV'ın yanısıra İzmir'deki üniversitelerden gelen uzmanlar, bölge planı için yapılan analizleri değerlendirdi.

İzmir'in bölge seviyesinde ihtiyaç ve önceliklerini belirleyecek analizler, planda stratejik öncelik ve hedefler için bilimsel altyapıyı oluşturacak. Toplantıda ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Tekeli kolaylaştırıcılığında planı hazırlama sürecine ilişkin görüş, öneri ve değerlendirmeler alındı. Açılış konuşmasında İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, planın ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmaya yönelik olarak belirlenen stratejik amaç ve hedefleri içeren en önemli belge olduğunu belirtti. Dr. Can, bölgesel analizler sürecine çok farklı disiplinlerden, farklı üniversitelerden, bilgi üreten diğer kuruluşlardan akademisyen ve araştırmacıları dahil ettiklerini, bu ekibin İzmir'i geleceğe taşıyacak kararların alınmasına bilimsel araştırmalarıyla ışık tutacağını ifade etti. Daha sonra söz alan İZKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Sibel Ersin ise planın hazırlık süreci ve İzmir bölgesel strateji çalışmaları kapsamında bir sunum yaptı.

Toplantıda 2014-2018 İzmir Bölge Planı kapsamında yürütülen bölgesel analizlerden bazıları şöyle:

İzmir Bölgesel Girdi-Çıktı Tablosu ve Modeli Oluşturulması ve Analizi

Fonksiyonel Bölge, Alt Bölgelerin ve Bölgelerarası İlişkilerin Tespiti

İzmir Sivil Toplum Araştırması

İzmir Kültür Ekonomisi Envanteri ve Gelişme Stratejisi

İzmir Bilgi Toplumu Temelli Kalkınma Stratejisi

İzmir İli Uygun Yatırım Alanları Ön Fizibilite Raporu Hazırlanması

İzmir Yerel Girişimcilik Ekosistemi Strateji Belgesi Hazırlanması

İzmir Turizm Stratejisi

İzmir Su Ürünleri Sektörü Stratejisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber