Kürt sorununa sportif çözüm önerisi

Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Fehmi Üçışık, sporun ve futbolun Anadolu'ya yayılmasının Kürt sorununun çözümüne katkı sağlayabileceğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Turunç beldesinde gazetecilere konuyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Fehmi Üçışık, 'Ülke Sorunları ve Çözüm Önerileri' adlı kitabı ile tanınıyor. Türkiye'nin en büyük sorununun terör olduğunu, terörün dış kaynaklı olduğunu hatırlatan Üçışık, askeri çözümlerin dışında sosyal çözümlerin de bir an önce uygulamaya geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sporun da bu sosyal çözüm yollarından biri olduğunu ifade eden Üçışık, şunları söyledi: ?Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcuları olabildiğince geniş bir kitleden seçmeliyiz. Alt yapımız çok büyük olmalı, bir buz dağı gibi, yukarı çıktıkça elit sporcular ortaya çıkmalı. Bunu başarabilmek için öncelikli olarak sosyal sorumluluk projesi, ikinci olarak yetenek keşfi ve üçüncü olarak da anayasanın öngördüğü şekilde her okul bir spor kulübü ile ilişkilendirilmeli. Okul sonrası spor çalışmalarına katılan öğrencilere maddi destekte bulunulmalı. Bu beslenme gideri, antrenman gideri, spor ekipmanlarının karşılanması ve nakdi para olarak olmalı. Yaklaşık bir milyon gencimize 30 ile 70 lira arasında yapılacak yardımlar ile spor yaptırmalıyız. Bu sayede elit sporcular bu kadar geniş sporcu arasından seçilebilecektir. Ayrıca bu sayede hem aileler çocuklarını okula ve spora göndermekte daha istekli olacaklardır hem de sokaklardaki çocuklar okula ve spora kavuşacaktır. Bu uygulama gelir dağılımı adaletine de kısmen katkı sağlayacaktır.?

Anadolu takımlarının desteklenmesi adına Süper Lig'in 20 takıma çıkarılmasını öneren Üçışık, 1. Lig'in de üç bölge üzerinden oynanmasını önerdi. Böylece doğudan mutlaka bir takımın Süper Lig'de kalmış olacağını; sporun toplumun birleştiriciliğine, sosyal hayata ve ekonomik hayata katkısının büyük olacağını söyledi. Üçışık, Şanlıurfa ve Erzurum'da oynatılan Türkiye Kupası Finallerinin bölgeye katkısına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber