Uzman öğretmenlik başvuruları başladı

Haber Giriş : 12 Eylül 2005 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM Başkanlığı arasında imzalanan kılavuza göre uzman öğretmenlik başvuruları 12 - 30 Eylül 2005 tarihleri arasında yapılacaktır. Sınav 27 Kasım'da yapılacak olup, sınava gireceklerin sınav ücreti olarak 30 YTL yatırmaları gerekmektedir.

Alanında veya eğitim bilimleri alanında tezli yüksek lisans öğrenimini tamamlayan öğretmenler sınavdan muaf olduklarından bu sınava katılmayacaklardır.

Sınava, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel öğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda bulunanlardan gerekli koşulları taşıyanlar 2005-KBYS'ye başvurabileceklerdir.

Sınava ilişkin başvurular yayımlanan Kılavuzda yazılı yöntemle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından alınacak, sınav ÖSYM tarafından yine bu Kılavuzda yazılı esaslara göre yapılacaktır.

Alanında tezli yüksek lisans veya doktora eğitimi ifadesinde geçen ?alanında? ibaresinden öğretmenliğe en son atanılan alan anlaşılacaktır. Tezli yüksek lisans veya doktora eğitiminin alanında olup olmadığının belirlenmesinde ise Talim ve Terbiye Kurulu'nun ilgili kararlarında atamaya esas olan alanlar için belirlenen aylık karşılığı okutacakları dersler ölçüt alınacaktır.

Tezsiz yüksek lisans eğitimleri hiçbir şekilde sınavdan muaf olma hakkı vermeyecektir.

SINAVA KİMLER BAŞVURABİLİR?
2005-KBYS'ye başvurabilmek için,
a) Hâlen eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda bulunuyor olmak,
b) En az lisans mezunu olmak,
c) Başvuru süresinin son günü itibarıyla adaylık dönemi hariç öğretmenlikte 7 (yedi) yıl kıdemi bulunmak koşulları aranacaktır.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK
Sınava başvurmak isteyen adaylar başvurularını 12-30 Eylül 2005 tarihleri arasında internet bağlantısı bulunan herhangi bir bilgisayardan http://personel.meb.gov.tr ve http://ilsis.meb.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

İNTERNETTEKİ BAŞVURU FORMU NASIL DOLDURULACAK?
http://ilsis.meb.gov.tr ya da http://personel.meb.gov.tr adresindeki elektronik başvuru formuna T.C. Kimlik Numarası, öğretmenlik alanı ve görevli olduğu kurum adı seçilerek girilecektir.

MEB'de görevli adayların İLSİS veri tabanında kayıtlı bazı bilgileri otomatik olarak ekrana gelecektir. Veri tabanında eksik ve yanlış bilgileri bulunan adaylar, okul/kurum müdürlükleri veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine başvurarak güncelleme yaptırabileceklerdir.

Özel öğretim kurumlarında, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan adayların elektronik başvuru formunda kimlik bilgileri dışındaki bilgi alanları boş olacaktır. Adaylar boş olan alanlara bilgilerini girebileceklerdir. Nüfus bilgilerinde yanlışlık olan adaylar, nüfus müdürlüklerine başvuracaklardır.

SINAVDA HANGİ TESTLER UYGULANACAK?

Adaylara çoktan seçmeli toplam 180 soru sorulacaktır. Bu soruların testlerin ağırlıklarına göre sayıları şöyledir:
Türkçe: 54;
Pedagojik Formasyon: 72;
Genel Kültür: 36;
Millî Eğitim Mevzuatı, Eğitim Yönetimi ve Eğitim Sistemi İle İlgili Temel Bilgiler: 18

Kaynak: haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber