70 bin kişilik baklava ve kebap ziyafeti başladı

Gaziantep sofrasının meşhur kebap ve tatlılarının tanıtıldığı yemek şenliği başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Dernekleri Federasyonu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği 12. Gaziantep Yemek Şenliği, Kadıköy'de düzenlendi. Geçtiğimiz yıl 60 bin kişinin katıldığı şenliğe bu yıl 70 bin kişinin katılımı hedefleniyor. Cumartesi ve Pazar günleri sürecek olan şenlikte 100 bin porsiyon yemek tüketilmesi bekleniyor.

Vatandaşların daha rahat alışveriş yapması için yemek şenliğini 2 güne çıkardıklarını belirten Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Güçtekin, ?Doyduğumuz yere doğduğumuz yerin kültürünü getirmek niyetiyle her sene bu festivali düzenliyoruz. Gaziantep'li vatandaşlarımızla burada hasret gidermek ve Gaziantep'li olmayan vatandaşlarımızla bu lezzetleri paylaşmayı amaçlıyoruz. Bu yıl buraya 70 bin kişinin gelmesini bekliyoruz.? dedi.

Festivalde kebap ve baklava yeme yarışması düzenlendi. İhsan Esen ismindeki vatandaş 6 dilim baklavayı rakiplerinden önce yiyerek birinci oldu. Dernek başkanı Güçtekin, birincilere Gaziantep'in yöresel tatlarından oluşan bir paket hediye etti.

Festivale, Gaziantepli olmadığı halde yörenin tatlarıyla tanışmak için gelenler de vardı. Bitlisli Ayşe Yılmaz, ?Festivali çok beğendim. Ben en çok kebabını seviyorum. Çocuklarım da Antep fıstığını istediler. Çok beğendik." ifadelerini kullandı.

Festivalde stant kuran şirketlerin yetkileri, ziyaretçilere ürünleriyle ilgili bilgiler verdi. Seyitoğlu Baklava'nın satış yetkilisi, orijinal baklavanın kilosunun 30-40 lira olacağını belirterek, "Baklava yerken ağızda bir çıtırtı sesi duyulmalı. Gerçek fıstıktan yapılmış olmalı. Bunu anlamak için içindeki fıstığı koklayın, doğal kokusunu alırsınız. Bazı merdivenaltı ürünlerde fıstık yerine boya kullanıyorlar." uyarılarında bulundu.

Gaziantep'in yemek kültürünü davetlilere sunan çok sayıda standın önünde uzun kuyruklar oluştu. Şenlikte yemek çeşitleri dışında baharat, tatlı, içecek, kuruyemiş gibi ürünlere de ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber