Gönüllü dalgıçlardan deniz dibi temizliği

Datça Yat Limanı'da gönül olarak deniz dibi temizliği yapan dalgıçlar, yaz boyu biriken atıkları çıkararak sahilde sergiledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Datça Yat Limanı'nın yaz boyunca yatların ve limanda demirleyen tekne sahiplerinin denize attığı maddelerle kirlenmesi sonucu deniz dibinde yaşayan canlıların hızla azalması ve deniz dibinin çamur halini alması gönüllü dalgıçları harekete geçirdi. Datça'da faaliyet gösteren Uçan Balık Dalma Okulu dalgıçları Ozan Çok değer, Neşe Şahin, Kerem Bayrı ve alman vatandaşı Alfred Schadt ile Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Datça 2. Nolu Bot Komutanlığı dalma ekibinden Berkan Başaran, İlker Coşgun ve Sezgin Salih Obuz birlikte Datça Yat Limanı'nı temizleme kararı aldı. Bugün yat limanında dalan gönüllü dalgıçlar, denizden çok sayıda otomobil lastiği, şişe plastik madde, demir aksamlı malzemeler ile birlikte çok sayıda atık çıkardı.

Datça Uçan Balık Dalma Okulu yetkilisi Kerem Bayrı, temizlik sonrası yaptığı açıklamada, "Yaz boyunca Datça Yat Limanı'na gelen özel yatlar maalesef artıklarını çöp kutusu yerine denizlere atarak gidiyor. Bunlar deniz dibini kirletmekle kalmıyor aynı zaman da deniz dibi canlılarını da yok ediyor. Buna bir son vermek amacıyla Datça Sahil Güvenlik 2 Nolu Bot Komutanlığıyla beraber Datça Yat Limanı'nda deniz dibini temizleme kararı aldık. Bugün bu dalışı gerçekleştirdik. Gördük ki Datça Yat Limanı içi maalesef gerçekten çok kirli. Elimizden geldiği kadar temizlemeye çalıştık ancak bu şekilde temizlemek çok zor. Çünkü denizin dibi çamurlaşmış vaziyette en ufak bir harekette bulanıyor. Bu yüzden çöpler gözle görülmüyor ve kapsamlı bir temizlik gerekiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber