'Çicek çocukları' bassavcıyı vurdu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa KÜÇÜK

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı'nda, feshedilen HAS Parti'nin genel başkanı Numan Kurtulmuş'un rozetini taktı.

Konuşmasında muhalefete çatan Erdoğan, CHP'li Hüseyin Aygün'ü kast ederek, ?Bir tanesini kaçırdılar, iki gün misafir edip bıraktılar, kendisini kaçıran teröristlere adeta çiçek çocukları muamelesi yaptı. İşte o çiçek çocukları, alçakça Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'nı şehit ettiler? dedi. Erdoğan'ın konuşması şöyle:

Asla yılmayacağız

Son dönemde iç ve dış mihrakların da etkisiyle terör olaylarında artış olmuştur. Biz bunlar karşısında bugüne kadar hiç geri adım atmadık, bugün de geri adım atmıyoruz. Ve atmayacağız. Biz asla yılmadık, yılgınlık göstermedik, bugün de asla karamsarlığa kapılmıyoruz. Biz, terörün siyaseti şekillendirmesine asla müsaade etmedik, bugün de müsaade etmiyoruz.

Boğaz keyfindeler

Terörle mücadele, Boğaz'a karşı keyif çatıp ahkam kesmeye benzemez. Benim Mehmet'im siperde, gözünün önünde eşi var, anası var, babası var, yeni doğmuş çocukları var, nişanlısı, yavuklusu var, eli tetikte, canı burnunda bekliyor; İstanbul'dan beyefendiler, o Mehmet'in, Genelkurmay Başkanı'nın ayakkabısının altıyla uğraşıyor. Bu ne terbiyesizliktir, bu nasıl bir sorumsuzluktur, bu nasıl bir gaflettir.

Ellerini ovuşturanlar

Beyler! Bu polis de, bu asker de, istihbaratçı da, korucu da, Ak Parti'nin mensuplarından değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu aziz milletin evlatlarından oluşuyor. Yere düşen kahraman şehit, herhangi bir iktidarın değil, bu milletin evladıdır. Kimin neye hizmet ettiğini, kimin hangi hesabın içinde olduğunu milletim görsün. Acı haberler geldikçe, şehit haberleri geldikçe, AK Parti yıpranıyor, iktidar yıpranıyor diyerek ellerini ovuşturanları milletim görsün. Hep söyledim, yine söylüyorum. Biz bu yola çıkarken bir ahidle çıktık. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık.

2 gün misafir ettiler

Herkes terör üzerinden hesabını görmeye çalışsa da, biz terörle kararlılıkla mücadele edeceğiz. Biz, bizden önce olduğu gibi, terörün siyaseti şekillendirmesine, yönlendirmesine asla ve asla göz yummayacağız. Bakın CHP, şu anda tam da böyle bir fırsatçılığın içine girmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, şu anda arkasına terör örgütünü almış, terörle birlikte hükümeti hedefine koymuştur. CHP'nin Genel Başkanı geliyor, terörü çözelim diye AK Parti'yi ziyaret ediyor, ama arkadaşlarına bakıyorsunuz, ayrı tellerden çalıyor. Bir tanesini kaçırdılar, iki gün misafir edip bıraktılar, kendisini kaçıran teröristlere adeta çiçek çocukları muamelesi yaptı. İşte o çiçek çocukları çıktılar, alçakça, Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'nı şehit ettiler.

Uyduruk kâğıtlar

Oslo Belgeleri diyerek elinizde salladığınız o fotokopiler, CHP Genel Başkanı'nın Sosyalist Enternasyonal'de imzaladığı bildirgelerin üzerini örtmez. İki hafta oldu, CHP çıkıp o bildirgelerle ilgili doyurucu bir açıklama yapmadı, yapamadı. Sosyalist Enternasyonal'de Suriye rejimini nasıl gayri meşru ilan ettiklerini, Türkiye'nin terör meselesini nasıl Filistin'in bağımsızlık mücadelesine benzettiklerini, bu büyük skandalı CHP hâlâ izah edemedi. Oslo'da, benim talimatımla, devlet, kanı durdurmak için, terörü sonlandırmak için bazı görüşmeler yapmıştır. Bunu defalarca söyledim. Altında benim yetkili arkadaşlarımın imzasını koymadığı hiçbir evrak belge değildir, belge olamaz. Kimse kimseyi aldatmasın. Ortada bir mutabakat metni, bir anlaşma asla söz konusu değildir. 7-8 ay önce gazetelerde yayınlanmış uyduruk kâğıtları belge diye sallayan CHP'ye bunu kimin servis ettiğini ben de merak ediyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber