Bigalı girişimci kadınlar ticaret forumuna Katıldı

Biga Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi üyeleri İtalya'nın Napoli şehrinde gerçekleşen "Ur Habitat World Urban" forumuna katıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Biga Kadın, Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi Kurucu üyesi Ayfer Baykal ve İlk Adım Kadın Kooperatifinden Gülten Bingöl ile Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Şengül Akçar, İtalya'nın Napoli şehrinde gerçekleşen "Ur Habitat World Urban" forumuna katıldı.

Ayfer Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, foruma değişik ülkelerden binlerce üyenin katıldığını söyledi.

Farklı ülke, dil ve kültürdeki insanların dayanışmasını görmekten etkilendiğini belirten Baykal, "Kadın çalışmaları konusunda sıkıntılar dünyada çok ortak. Her ne sıkıntı olursa olsun bu sorunlar engel olarak görülmüyor. Bunları değerlendiriyoruz ve çözüm yolları arıyoruz. Forum kapsamında ülkelerin tanıtım fuarları vardı. Çok sayıda seminerler, paneller düzenlendi. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da forma katıldı" dedi.

Forumda güvenli şehirler konusunun gündemde olduğunu ifade eden Baykal, şunları kaydetti:

"Habitat pilot bölgelerde uygulanmaya başlamış. Habitat'ın on yılda tekrarlanan büyük toplantısının İstanbul'da yapılması gündemde. Türkiye olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmak büyük bir gurur olacaktır diye düşünüyorum."

Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber