İzmir'de 53 milyon liralık iki kavşak yılbaşında tamamlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve toplam maliyeti 53 milyon lirayı bulan Ulukent ve Evka-5 köprülü kavşakları, yılbaşında tamamlanarak hizmete açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki açılışı birlikte yapmayı planladıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ?Bu çalışmalarla birlikte Anadolu Caddesi'nde kesintisiz ulaşım hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız.? dedi.

Başkan Kocaoğlu, şantiyeleri ziyaret ederek devam eden yatırımları inceledi ve görevlilerden bilgi aldı. Anadolu Caddesi üzerinde inşaat çalışmaları süren Ulukent Katlı Kavşağı ve Evka-5 Köprülü Kavşağı şantiyelerine de uğrayan Kocaoğlu, emeği geçen personele teşekkür etti. Ulukent'te tamamlanma oranının yüzde 75, Evka-5'te yüzde 70 civarında olduğunu dile getiren Kocaoğlu, yılbaşına kadar ya da en geç 2013'ün ilk aylarında iki kavşağın da açılışının yapılacağını söyledi. Anadolu Caddesi'nde trafiğin kesintisiz akması ve İZBAN hattının hemzemin geçitlerinin aşılması için yaptıkları çalışmaların hızlı bir tempoyla sürdüğünü ifade ederek, ?Hem Anadolu Caddesi'ndeki trafik ışıklarını hem de demiryolu hattındaki hemzemin geçitleri kaldırıyoruz.? şeklinde konuştu.

Evka-5 Köprülü Kavşağı sayesinde, Evka-5'ten gelen araçlar Ata Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi'ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden kavşak üzerinden geçiş yapabilecek. Evka-5 ve Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen araçlar ise Aliağa ve şehir merkezi istikametine yine Anadolu Caddesi'ni kesmeden geçebilecek. Evka-5 Köprülü Kavşağı için 26 milyon 331 bin TL'lik kamulaştırma bedeli ödeyen Büyükşehir Belediyesi, projeye yapım ve çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 40 milyon TL harcayacak.

Temeli 2011 Ekim atılan Ulukent Katlı Kavşağı ise Anadolu Caddesi'nde Ulukent ve Seyrek girişlerinin bulunduğu alanda inşa ediliyor. Kavşak sayesinde şehir merkezinden gelip Seyrek'e girmek isteyen sürücüler, güvenli bir şekilde ve trafik kesilmeden geçiş yapabilecek. Şehir merkezinden gelip Ulukent'e girmek isteyenler ise yeni kavşağa gelmeden önce açılacak imar yolundan emniyetli bir şekilde giriş yapacak. Ulukent'ten gelen ve şehir merkezine gitmek isteyenler de yine köprülü kavşağı kullanarak Anadolu Caddesi'ne inebilecek. Ulukent ve Seyrek beldelerine giriş çıkışlar yeni kavşak ve imar yolu aracılığıyla yapılacağından Anadolu Caddesi üzerindeki trafikte birikme ve bekleme olmayacak. Kavşak, toplam 13 milyon TL maliyetle yaşama geçirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber